|

Selfie çılgınlığı

Fethiye’deki Kelebekler Vadisi’nin kayalıklarına çıkan yerli ve yabancı turistler, tehlikeye aldırmadan uçurumun kenarında selfie yapmak için canlarını tehlikeye atıyor. Faralya Mahalle Muhtarı Hasan Karaburun, selfie tutkunlarının, özellikle karnındaki bebeğiyle can veren genç kadının düştüğü yeri merak ettiğini söyleyerek, önlem alınmasını istiyor.

Yeni Şafak
04:00 - 6/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:19 - 6/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Kelebekler Vadisi’ndeki inanılmaz derecede tehlikeli kayalıklara dağcılar gibi tırmanan yerli ve yabancı turistler, fotoğraf çektiriyor.
Kelebekler Vadisi’ndeki inanılmaz derecede tehlikeli kayalıklara dağcılar gibi tırmanan yerli ve yabancı turistler, fotoğraf çektiriyor.

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Kelebekler Vadisi’nin kayalıklarına çıkan yerli ve yabancı turistler, canlarını tehlikeye atarak uçurumun kenarında selfie yapıyor. Babadağ’ın eteklerinde bulunan dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi’ne ilgi giderek artıyor. Faralya Mahallesi’ndeki vadiyi kayalıklardan izlemek ve selfie yapmak isteyenler, araçlarından inerek kayalıklarda50 metre yürüyor.

TEHLİKE UMURLARINDA DEĞİL

Daha sonra uçurumdaki hiçbir önlem bulunmayan noktalara ulaşanlar, tehlikeye aldırış etmeden vadinin manzarasında fotoğraf çektiriyor. Faralya Mahalle Muhtarı Hasan Karaburun, vadinin manzarasını izlemek, fotoğraf ya da öz çekim yapmak isteyen kişilerin kayalıklara çıktığını söyledi.


YA BİR ÖNLEM ALINMALI

Manzaranın göründüğü kayalıklarda her zaman 40-50 aracın bulunduğunu belirten Karaburun, “Dünyada iki kelebekler vadisi var. Birisi Yunanistan’da, birisi de burada. Bu güzelliğin değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. İnsanların bu kadar fazla ilgi gösterdiği bir noktaya cam teras yapılıp tanıtımı daha da artırılabilir. Kazalar yaşanmasına rağmen önlem de alamıyoruz. Ya bir önlem alınmalı ya da tamamen kapatılmalı. Yoksa kazalar olmaya devam edecek” diye konuştu.

Son olarak 7 aylık hamile Semra Aysal’ın öz çekim yaparken kayalıklardan düşerek hayatını kaybettiğini anımsatan Karaburun, insanların “Kadın nereden düşmüş?”, “Nasıl düşmüş?” diye merak ederek düştüğü noktaya indiğini ve orada fotoğraf çektirmek istediklerini kaydetti. Karaburun, noktaya bir seyir terası ya da oturma noktaları yapılması gerektiğini, önlem alınmazsa kazaların kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Arkadaşlarıyla Antalya’dan gelen Selin Uçan, Kelebekler Vadisi’ni ilk kez gördüğünü söyledi.

SOSYAL MEDYA UĞRUNA

Vadinin fotoğraflarını daha önce internetten gördüğünü ve manzaranın kendisini etkilediğini belirten Uçan, “Gerçekten de güzel bir manzarası var. Biz de arkadaşlarımla buraya fotoğraf çekinmek için geldik. Kayalıklarda yürürken bir ara düşecek gibi oldum ve korktum. Biraz risk aldım. Aslında çok da doğru bir şey yapmadım ama sosyal medya uğruna, fotoğraf çekilebilmek için buradayız. Manzara çok güzel görünüyor” dedi.

Bolu’dan 5 gün önce tatil için Fethiye’ye gelen Merve Aksoy da Kelebekler Vadisi manzarasında fotoğraf çektirmek için kayalıklara çıktıklarını anlattı. Kayalıklardan hamile bir kadının düşüp öldüğünü de medyadan takip ettiğini dile getiren Aksoy, “İnsanlar fotoğraf çekinmek uğruna kendilerini tehlikeye atabiliyorlar. Biz de fotoğraf çekinmek için geldik ama gerçekten çok zorlandık. Buraya seyir terası yapılabilir ya da önlem alınabilir. Burada uyarı levhaları bile yok” dedi.

#​Muğla
#Fethiye
6 yıl önce