|

Şemdinli'de huzur istiyoruz

Terör örgütü PKK'nın saldırılarından bıkan Şemdinli halkı isyan etti. Vatandaşlar, geçtiğimiz gece terörist saldırı sonrası ilçe merkezinde çıkan çatışmadan rahatsız oldu. Şemdinlili bir genç olarak saldırıların durmasını istediğini belirten Rüzgar Kaya, 'Ramazan ayında huzurlu bir gün geçirmedik. Şemdinli'de huzur istiyoruz' dedi

Hakkari
00:00 - 5/08/2012 Pazar
Güncelleme: 01:03 - 5/08/2012 Pazar
Yeni Şafak
Şemdinli'de huzur istiyoruz
Şemdinli'de huzur istiyoruz

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Emniyet Müdürlüğü ile asker ve polis lojmanlarına geçtiğimiz gece terörist saldırının ayrıntıları gündüz vakti belli oldu. Uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıdan sonra özel harekat birliklerinin de karşılık vermesi ile kısa süreli çatışma yaşandı. Çarşı merkezinde bulunan vatandaşların silah sesleri ile evlerine kaçmaları üzerine bir anda şehir boşaldı. Yaşanan çatışmada Şemdinli Hükümet Konağı karşısında bulunan Nurban Sarı isimli vatandaşın evi de isabet aldı. Çatışma esnasında balkonda bulunan 6 kişilik Sarı ailesi yara almadan kurtulurken, kurşunlar ailenin yatak odasına isabet etti. Evlerine 5-6 kurşunun isabet ettiğini dile getiren Nurban Sarı, çatışma esnasında odada olmamalarının büyük bir şans olduğunu ifade etti. Çok korktuklarını söyleyen Sarı, 'Psikolojimiz bozuldu, çocuklar korkuyor' dedi.

RAMAZANI BİLE YAŞAYAMADIK

Saldırının ardından ilçe merkezi boşaldı. Gündüzleri yaşanan aşırı sıcaklıklardan, akşamları ise silah seslerinden dolayı dışarı çıkamadıklarını söyleyen Erhan Kaya isimli vatandaş, geçtiğimiz akşam da silah sesleri nedeniyle herkesin kaçıp evlerine gittiğini ifade etti. Bu yıl Ramazan ayında hiç huzurlu bir gün geçirmediklerini söyleyen Rüzgar Kaya ise, esnafın yaşanan çatışmalardan dolayı iş yerlerini açamadığını belirtti. Özellikle akşam saatlerinde yaşanan çatışmalardan dolayı duyulan silah ve top seslerinin ilçede yankılandığını ve halkın tedirgin olduğunu söyleyen Kaya, 'Derecik yolunda neler olup bittiğini bilemiyoruz. Dışarı çıkamıyoruz. Herhangi bir yerden bir şey olacak, bir silah veya bomba patlayacak diye çok korkuyoruz' dedi. Artık barış istediklerini ifade eden Kaya, 'Ben Şemdinlili bir genç olarak düzenlenen bu saldırıların durmasını istiyorum. Herhangi bir yerde bir şey olacak kuşkusuyla yaşamak istemiyoruz. İftara yarım saat kala herkes evlerine kapanıyor. Biz Şemdinli'de huzur istiyoruz' şeklinde konuştu.




12 yıl önce