|

Sen kimi ipe götürüyorsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iç savaş ve kendisi hakkında da idam imasında bulunan Metin Akpınar’a sert çıktı: Beni ipe götüreceklermiş. Bunu sanatçı görünümü altındaki müsveddeler yapıyor. Senin her yerin sanatçı olsa ne yazar. Yahu senin haddine mi? Biz şehadete inanmışız. Ama sizin imanınızda böyle bir şey yok. İmanınız yok ki onu konuşalım.

Yasin Yılmaz
04:00 - 24/12/2018 Monday
Güncelleme: 03:16 - 24/12/2018 Monday
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisi hakkında idam imasında bulunan Metin Akpınar’a tepki gösterdi: İşte şimdi de yayın organları vasıtasıyla beni ipe götüreceklermiş. Bunu sanatçı görünümü altındaki müsveddeler yapıyorlar. Yahu senin her yerin sanatçı olsa ne yazar. Şimdi git yargıda bunun bedelini öde.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) 2018 Yılı Mali Genel Kurulu'nun açılışında ve Arnavutköy Toplu Açılış Töreni'nde önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, şunları söyledi: "2002 yılında yola çıktığımızda, bizim ihracatımız neydi? 36 milyar dolar. Şu anda nereye geldik? 170 milyar dolara geldik. İhracatçı firma sayımız 31 bindi. Ama bunları ana muhalefetin başı bilmez, anlamaz bu işlerden. İki kat arttırdık, şu anda 71 binin üzerine çıkardık.”

HENDEKLERİ AÇANLAR NEYSE!

Birçok saldırıyla yüzleştiklerini ifade eden Erdoğan, Gezi Parkı'ndaki 12 tane ağacın bahane edilerek sokak üzerinden Türkiye ekonomisinin hedef alındığını vurguladı. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “
Polisimize kurşun sıktılar, caddeleri, iş yerlerini, insanlarımızın vergileriyle alınan o belediye otobüslerini yaktılar, yıktılar. Bunlar mı vatansever? Bunlar mı milliyetperver? Bunların arkasında duranları siz nasıl savunuyorsunuz? Sen ana muhalefetin başı olsan ne yazar, olmasan ne yazar. Bunlarda vatanseverlik yok, milliyetperverlik yok. Olmuş olsa çıkıp bunları teşvik, tahrik etmezlerdi. 'Siz ne yapıyorsunuz' derdi. Güneydoğu'da o kanalları açanlar, o hendekleri açanlar neyse ana muhalefetin başı da aynen odur, hiçbir farkı yoktur.
"

ŞİMDİ GİT YARGIDA BEDELİNİ ÖDE

Erdoğan, Uğur Dündar'ın sunduğu programa katılan Metin Akpınar ile Müjdat Gezen'in şahsına yönelik tehditkar suçlamalarına yönelik sert cevap verdi. Erdoğan, Türkiye'de yaşanan olayların kimi medya kuruluşları, ana muhalefet partisi ve uluslararası kimi güçler tarafından kışkırtıldığını belirtti. Erdoğan, şunları söyledi: "
İşte şimdi de yayın organları vasıtasıyla beni ipe götüreceklermiş. Bunu sanatçı görünümü altındaki müsveddeler yapıyorlar. Yahu senin her yerin sanatçı olsa ne yazar. Biz bu yola farklı çıktık, beni ipe götüreceksin... Yahu senin haddine mi? Biz şehadete inanmış insanlarız ve biz bunların bedelini rahatlıkla ödemeye hazır insanlarız. Bunlar sanatçı müsveddesi. Şimdi yargıya gitsinler bunun hesabını versinler. Böyle karşılıksız bu işleri bırakamayız. Bunun bedelini ödeyecekler. Kalkacaksın sen bu ülkenin Cumhurbaşkanı’nı ipte sallandıracaksın. Şimdi git yargıda bunun bedelini öde.
"

EN İYİ DERS SANDIĞA GÖMMEK

Erdoğan, şöyle devam etti: "Bunlar ezanımızı Türkçe okutanlar, bunlar ezanımızı hazmedemeyenler. Bu zihniyet, yıllarca milletimizi, 'çağdaşlık' diyerek, 'modernlik' diyerek, 'halkçılık' diyerek, siyasetin de hizmetin de en ilkel biçimlerine mahkum etmeye çalıştı. PKK'yı yer ile yeksan ediyoruz, karşı cevap CHP'den geliyor. FETÖ'ye dünyayı dar ediyoruz, karşı cevap CHP'den geliyor. Milletin oyuyla iş başına gelen bir Cumhurbaşkanı’nı asmakla, zehirlemekle, darbeyle tehdit edecek kadar alçalan bu zihniyete verilecek en iyi ders, onları sandığa gömmektir."

Çok güçlü bir yükseliş olacak

Türkiye ekonomisinin 3 ay arka arkaya cari fazla verdiğini ifade eden Erdoğan, “Bunlar şu anda 2019’un ne olacağının en güzel haberleri. Bu süreçte ihracat ve turizm gelirlerindeki güçlü seyir, hem büyümemizi destekledi hem de cari açığımızı azalttı. İ
hracatımızın ithalatı karşılama oranı kasım ayında yüzde 95’lerin üzerine çıktı. Bu olumlu seyir sayesinde reel kesim ve ekonomik güven endeksleri bir önceki aya kıyasla yüzde 6 ve yüzde 9 oranlarında iyileşmiştir.
Finansal piyasalar, beklentilerdeki bu düzelmeyle önümüzdeki dönemde ekonomimizde gerçekten çok güçlü bir yükseliş olacaktır” dedi.

ORTAK BAŞARIMIZ

Yabancı şirketlerin sürüncemede bıraktıkları projeleri Türk firmalarının üstlenerek rekor sürelerde bitirdiğini söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu: “
Bu milletin değerlerini temsil ettiğiniz, şahsımla beraber devletimize bu gurur tablolarını yaşattığınız için sizlere gönülden teşekkür ediyorum. Hiç şüphesiz bu başarı, hepinizin ortak başarısıdır. Bu başarı öncelikle devletine, iradesine, demokrasisine, gerektiğinde canı pahasına istiklal ve istikbaline sahip çıkan aziz milletimizin başarısıdır.

2019 FARKLI OLACAK

Erdoğan, aynı hedeflere yöneldikleri, aynı heyecanı paylaştıkları, bir duvarın tuğlaları gibi birbirlerine kenetlendikleri sürece Allah’ın izniyle Türkiye’nin yeni destanlar yazmaya devam edeceğini vurguladı. Erdoğan, “
2019 farklı olacak. Karamsarlığı ve ümitsizliği kapımıza yaklaştırmadığımız müddetçe ülkemizin şahlanışını durduracak hiçbir fani güç yoktur
” dedi.
  • Yanlış kapıya vurdun
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Filistinli mazlum ve mağdurlara sahip çıkmalarından rahatsız olan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Türkiye’ye en alçak ifadelerle saldırdığını dile getirerek, şöyle devam etti: “İftiralarla saldırdı. Ne diyor bu Netanyahu denilen adam biliyor musunuz? Bizi Kıbrıs’ta işgalci olmakla, kadınları ve çocuklarıkatletmekle suçlayan İsrail Başbakanı’nın sanıyorum, herhalde dili sürçtü, herhalde kendilerinin Filistin’de işgalci olduklarını, Filistin topraklarındaki kadınları, çocukları, her yaştan on binlerce masum insanı, dünyanın gözü önünde, silahla, bombayla, tecritle öldürdüğünü söyleyecekti. Netanyahu sen yanlış kapıya vurdun. Erdoğan mazlumların sesidir, sen zalimlerin sesisin, sen devlet terörü estiriyorsun. Siz kadınları, çocukları tekmeleyerek, yavruları tekmeleyerek, askerinizle, polisinizle sürükleyerek götürüyorsunuz. Netanyahu, sen zalimsin zalim ve devlet terörünün başındasın. Bu sadece ve sadece sana uyuyor, Erdoğan a uymaz. İsrail’in kendi günahlarının, insanlık suçlarının, katliamların, yıkımların hesabını vermeden, kimseye ithamda bulunmaya hakkı yoktur.”
#Recep Tayyip Erdoğan
#Metin Akpınar
5 years ago