|

Serra Yılmaz çıldırmış olmalı!

Katıldığı televizyon programında başörtülülere 'öcü' diyen oyuncu Serra Yılmaz'ın "Başörtülülerden korkuyorum. Gittiğim hastanede simsiyah bir öcü üstüme geldi, korktum" şeklindeki açıklamasına tepki yağıyor.

.
00:00 - 4/11/2012 Pazar
Güncelleme: 22:02 - 3/11/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Serra Yılmaz çıldırmış olmalı!
Serra Yılmaz çıldırmış olmalı!

İtalya'da yaşayan Türk oyuncu Serra Yılmaz'ın başörtülüleri öcüye benzettiğini açıklaması büyük tepkilere neden oldu. Başörtülülerden rahatsızlık duyduğunu söyleyen tiyatro ve sinema oyuncusu Serra Yılmaz, "Ben aslında insanların kapalı olmasından hiç hoşlanmıyorum. Bazen korkuyorum başörtülülerden. Geçen gün hastaneye gittim, içeri girdim simsiyah bir öcü geldi üstüme. Korktum, korkutucu geliyor bana" dedi.

Habertürk'te 'Söz Sende'de Balçiçek İlter'in sorularını cevaplayan Yılmaz, başörtüsünden dolayı üniversitelerde okuyamayan kızlara yapılanların baskı olmadığını iddia ederek şunları söyledi: "Ben bu ülkede inanan kesimin fazla ezildiğini düşünmüyorum. 'Başımı bağlayarak üniversiteye gidemedim' çok büyük bir baskı örneği değil. İnsan utanır. Manevi bir işkence olarak da görmüyorum bunu. Laikliğin olduğu bir ülkede böyle şeyler olabilir."

BAŞÖRTÜLÜLER ÖCÜYMÜŞ

Başörtülülere televizyon programında 'öcü' diye hitap eden Serra Yılmaz, gelen yoğun eleştiriler üzerine twitter hesabında 'ben kara çarşaflılardan bahsettim' diyerek savunma yaptı. Daha önce de benzer hakaretlerde bulunan Serra Yılmaz, muhataplarını ikna edemeyince bu kez 'espri' yaptığını iddia etti.


11 yıl önce