|

Servetini Moldovalı hizmetçiye kaptırdı

Manken Nigar Talibova, 90 bin euro ve 100 bin dolarlık mücevher takılarını Moldovya'lı hizmetçisi ve Rus şebekesine kaptırdı.

Ali Oktay
00:00 - 6/01/2008 dimanche
Güncelleme: 23:41 - 5/01/2008 samedi
Yeni Şafak
Servetini Moldovalı hizmetçiye kaptırdı
Servetini Moldovalı hizmetçiye kaptırdı

Yaklaşık 10 yıldır Türkiye'de yaşayan ünlü Azeri manken Nigar Talibova, 100 bin dolarlık mücevver ve ev almak için bankadan çektiği 90 bin euroyu hizmetçisine kaptırdı. İddiaya göre, Talibova, annesine bakması için Moldovalı Fedora Calini'yi (45) 8 ay yönce ulustaki evine hizmetçi tuttu.

ÇALINIR DİYE VERDİ AMA...

Geçtiğimiz Kasım ayında, bir günlüğüne evinden ayrılan Talibova, bankadan çektiği 90 bin euroyu, 'çalınır' endişesiyle Calini'ye teslim etti. Ertesi gün evine gelen Talibova, kapının açık ve anahtarın yerde olduğunu görünce, hizmetçisini aradı. Ancak hizmetçinin de evde olmadığını ve tüm eşyalarını topladığını fark eden Talibova, kasadaki 100 bin dolarlık mücevherler ile 90 bin euro'nun çalındığını farketti.

MOLDOVAYA UÇTU

Polis hizmetçinin görüştüğü Rus Vasili Dobrioglo'nun Kumkapı'da bir evde kaldığını ve ikilinin Moldovya'ya uçtuğunu belirledi. Dobrioglo, 8 Kasım 2007'de Türkiye'ye giriş yaparken gözaltına alındı. Vasili Dobrioglo, tutuklanırken, dava iddianamesinde 4 Rus hakkında da hapis istenirken, Calini'nin iki oğlunun Dobrioglo'yla aynı evde kaldığı belirtildi.

il y a 16 ans