|

Sevgi Evleri İstanbul'da

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun başlattığı Sevgi Evleri projesi kapsamında İstanbul'da da 11 tane Sevgi Evi kurulması için Büyükşehir Belediyesi'ne protokol imzalama yetkisi verildi.

Yeni Şafak
00:00 - 13/04/2006 Perşembe
Güncelleme: 12:19 - 6/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme kurumu'nun Niğde'de başlattığı Sevgi Evleri hızla tüm yurda yayılıyor. Malatyalı İşadamlarının Çocuk Esirgeme Kurumu Yuvası'nda yaşanan dayak olayından sonra, illerinin olumsuz imajını silmek için Başbakan Erdoğan'ı da davet ettikleri kampanyada 16 Sevgi Evi protokolü imzalamışlardı. Dün de İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Başkan Topbaş'a İstanbul'a 11 Sevgi Evi yapılması ile ilgili protokol imzalama yetkisi verildi.

SEVGİ EVLERİ SİTESİ

SHCEK'in yer tesbitinden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sevgi Evleri sitesinin, hazırlanan Vaziyet Planı ve Alan projelerine uygun olarak uygulama projelerini hazırlayarak ilgili kurullarda onayını sağlayacak. Sevgi Evleri için bir milyon yüz bin YTL ayıran Belediye inşaat tamamlandıktan sonra da çevre düzenlemesine katkıda bulunarak kontrollük hizmetlerini yerine getirecek. AB normlarında hazırlanan yeni Sosyal Hizmet Yasa Taslağı'na esas alınarak yaygınlaştırılan sevgi evlerinde 0-18 yaşı grubunda 7-12 kişilik çocuk grupları kalıyor. Evler çocuklara aile sıcaklığı verecek şekilde düzenleniyor. Evlerde psikoloğundan gözetmen sosyal hizmet uzmanına kadar çocuklara destek verecek birçok personel görev yapacak.



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce