|

Sevgimiz tüm silahları yenecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, farklı ülkelerden 38. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği için Türkiye'ye gelen çocuklarla bir araya geldi. Dünyayı ne kadar karanlık kaplarsa kaplasın mutlaka ardından güneşin doğacağını vurgulayan Erdoğan, "Tüm silahları sevgimizin yeneceğine inanıyorum" dedi.

Yeni Şafak
16:58 - 20/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 20:31 - 20/04/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, farklı ülkelerden 38. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği için Türkiye'ye gelen çocuklarla bir araya geldi. Erdoğan, yaptığı konuşmada, Külliye'ye gelerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sevincini paylaşan çocuklara teşekkür etti.



Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:



Çocukların olmadığı bir dünyanın ne kadar kuru, ne kadar cansız ne kadar anlamsız olacağını hayal bile edemiyorum. Siz çocuklar hesapsız, riyasız, yalansız sevginin adısınız.



Keşke dünya çocuklarının her birini ayrı ayrı kucaklayabilsem. O güzel ellerinden, masum gözlerinden öpebilsem. Bir şairimiz, 'Hepiniz el ele bir halka yapsanız / Rüyadan ve şarkıdan bir halka ve almasanız kimseyi ortanıza benden başka' diyor. Ben de çocukların rüyadan ve şarkıdan yaptıkları bir halkanın ortasında onlarla beraber olmak, sohbet etmek, oyun oynamak ve şarkı söylemek istiyorum. Kendi torunlarım, 5 torunum var, onları kucakladığımda ne hissediyorsam inanın her çocuk için aynısını hissediyorum. Rabbime, biz insanlara bu nimeti verdiği için binlerce kez hamdediyorum.



2023'te müreffeh bir dünya hedefine doğru


Tıpkı bir çocuğun hikayesi gibi doğumuna ve serpilip gelişmesine şahitlik ettiğimiz Cumhuriyetimiz, bu yıl 93 yaşında. İnsanlar için uzun ama devletler için en azından bizim devlet tarihimiz için oldukça kısa bir süre. Cumhuriyetimizin 100'üncü kuruluş yıl dönümü olan 2023'te hem kendi çocuklarımızı hem de tüm çocukları daha güvenli, güzel, müreffeh bir dünyaya kavuşturmayı hedefliyoruz.



Dünyanın bir tarafındaki aç gözlü insanlar yüzünden, dünyanın diğer tarafındaki çocuklar kıtlık ve yokluk içinde yaşıyorlar. Adaletsizlik tüm insanlar için kötüdür. En çok da çocukların adaletsizliğe maruz kalması kötüdür. Halbuki dünya herkese yetecek kadar büyüktür. Çocukları o minicik yüreklerine sığdırdıklarını biz büyükler koskoca dünyaya sığdıramıyoruz.




Ortak sevgi dilinizi koruyun


Dünyayı ne kadar karanlık kaplarsa kaplasın mutlaka arkasından güneş doğacak, gün aydınlanacaktır. Her kışın bir baharı, her gecenin bir sabahı mutlaka vardır. Sizler ileride ülkelerinizin yönetiminde hayatın her alanında sorumluluk sahibi haline geldiğinizde inanıyorum ki dünyayı daha güzel yapmak için çalışacaksınız, yeter ki kalbinizdeki masumiyeti kaybetmeyin.



Renklerin farklı olması bugün nasıl sizin için önemsizse, büyüdüğünüzde de aynı şekilde davranmaya devam edin. Bugün lisanlarınız farklı da olsa, nasıl gönülden kurduğunuz köprü ile anlaşabiliyorsanız, büyüdüğünüzde de aynı şekilde ortak sevgi dilinizi koruyun. Farklı inançlardan olmak sizlerin kaynaşmasına nasıl engel değilse büyüdüğünüzde bu ortak zemine sahip çıkın. O zaman bugün dünyamızı kasıp kavuran sorunların kendiliğinden çözüm yoluna girdiğini göreceksiniz. Ben sizlere güveniyorum. Sizlerin kalbindeki temizliğin, sıcaklığın tüm insanlığı saracak kadar büyük, herkese yetecek kadar bereketli olduğuna inanıyorum. Şunu unutmayın, bu duygular bizim her zaman rahatlıkla paylaşacağımız duygulardır. Ülkemize geldiniz, Cumhurbaşkanlığı Külliyemize geldiniz, sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır.



Tüm silahları sevgimizin yeneceğine inanıyorum. Daha iyi bir dünyada buluşmak dileği ile sağlıcakla kalın, ailelerinize, arkadaşlarınıza sevgilerimi iletin.


Video: Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla ağaç dikti

#​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#23 Nisan Çocuk Bayramı
8 yıl önce