|

Sevil Berberi 4K'da

Gioacchino Rossini'nin başyapıtı komedi opera 'Sevil Berberi', dünyada 4K Yüksek Dinamik Aralık (HDR) formatında filme alınan ilk opera oldu. 4K çekimi, merkezi Roma'da bulunan DBW Communication, Sony'nin yeni teknolojileriyle gerçekleştirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/09/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:51 - 25/09/2015 Cuma
Yeni Şafak

Juventus ve Lazio arasında oynanan 2015 TIM Kupası finalinde yapılan ilk gerçek 4K HDR testinin ardından, Sony ve DBW Communication bu kez opera müziği alanında bir başka önemli teknolojik ilke imza attı. Gioacchino Rossini'nin başyapıtı komedi opera "Sevil Berberi", dünyada 4K Yüksek Dinamik Aralık (HDR) formatında filme alınan ilk opera oldu. Prodüksiyon geçen Temmuz ayında, dünyanın en önemli ve İtalya'nın en büyük ve tarihi opera binalarından biri olan Torino'daki Teatro Regio'da sahnelendi. Çekim için canlı modda Sony'nin PMW-F55 kameraları kullanıldı. Bu kameralar sekiz noktaya yerleştirildi.



İZLEYİCİYİ İÇİNE ÇEKEN PERFORMANS


Jacques Audiard'ın Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye Ödülü kazanan yeni filmi "Dheepan"da da kullanılan 4K prime lenslerle donatıldı. HDR opera alanında içerik yapımcılarının dilsel ve estetik özellikler üzerinde maksimum potansiyelleriyle çalışarak sahnenin aydınlatma, set tasarımı ve kostümler gibi tüm unsurlarını geliştirmelerini sağlıyor. Bu sayede, HDR formatında çekilen bir opera, izleyicilerin karşılarındaki performansı sahnenin bir parçasıymış gibi tüm etkileyiciliğiyle görmesini sağlıyor.



4K nedir?

Yatay olarak 4 bin pikselden fazla çözünürlüğe sahip görüntü formatı.


#Gioacchino Rossini
#Sevil Berberi
#Yüksek Dinamik Aralık
#4k
9 yıl önce