|

Sevk talebi gelmedi

Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, Erzincan ve Erzurum'daki soruşturma kapsamında tutuklanan aralarında Başsavcı Cihaner'in de bulunduğu şüphelilerin İstanbul'a sevki konusunda kendilerine henüz bir talep gelmediğini söyledi.

Aa
00:00 - 22/02/2010 Pazartesi
Güncelleme: 00:26 - 22/02/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Sevk talebi gelmedi
Sevk talebi gelmedi

Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, Erzincan ve Erzurum'daki soruşturma kapsamında tutuklanan ve aralarında Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in de yer aldığı tutukluların İstanbul'daki cezaevine sevki konusunda, kendilerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın şu ana kadar herhangi bir talepte bulunmadığını bildirdi.

Başsavcı Kuş, soruşturma kapsamında hazırlanan dosyanın Özel Yetkili Erzurum Cumhuriyet Savcılığı'nca, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiğini anımsattı. Söz konusu dosyanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca incelendiğini belirten Başsavcı Kuş, soruşturma kapsamında Erzurum'da tutuklanan ve aralarında Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Cihaner'in de bulunduğu tutukluların İstanbul'daki cezaevine sevki konusunda, kendilerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan şu ana kadar herhangi bir talep gelmediğini bildirdi. Başsavcı Kuş, şunları kaydetti:

HASTA HABERİNE YALANLAMA

“İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı dosyayı ve evrakı inceleyecek. Dosyayı kabul ederlerse bizden buradaki tutuklu sanıkların İstanbul'a sevkini isteyebilirler. Ancak tutuklu sanıkların İstanbul'daki cezaevlerine sevki konusunda bize şu ana kadar herhangi bir talepte bulunulmadı.'

Başsavcı Kuş, Erzurum H Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Başsavcı Cihaner'in, cezaevinde rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldığı ve bir süre müşahade altında tutulup yeniden cezaevine getirildiği yönünde bazı internet sitelerinde yer alan haberleri de “haberler gerçek dışıdır” diyerek yalanladı.


İçeride kilo aldı

İlhan Cihaner'in avukatı Hamit Sekman, müvekkilinin sağlık durumunun iyi olduğunu ve hastaneye gitmediğini söyledi. Cihaner ile görüşen Sekman, “Nakil konusunda şu ana kadar bir tebligat gelmemiş. Yarın (bugün) bir sonuç bekliyoruz. Kendisi kesinlikle hastaneye gitmemiş. Sağlık durumu çok iyi, hatta kendisi kilo aldığını söylüyor” dedi.


14 yıl önce