|

Şeyh Sait tepkisi

BDP''nin, Şeyh Sait ailesinin yerel seçimlerde kendi adaylarını destekleyecekleri açıklamasına Abdulilah Fırat''tan tepki geldi. Fırat, dedelerinin hiçbir görüşün yandaşı olmadığını belirterek istismar edilmemesini istedi

Kezban Bülbül
00:00 - 7/12/2013 Cumartesi
Güncelleme: 23:27 - 6/12/2013 Cuma
Yeni Şafak
Şeyh Sait tepkisi
Şeyh Sait tepkisi

BDP''nin Diyarbakır''da yaptığı toplantıda Şeyh Sait ailesinin yerel seçimlerde BDP''nin adaylarını destekleyeceğine ilişkin açıklamasına, Şeyh Sait''in torunlarından tepki geldi.

Eski Milletvekili Abdulilah Fırat, Şeyh Sait''in hiçbir görüşün, siyasi partinin devamı ve yandaşı olmadığını belirterek, dedelerinin istismar edilmemesini istedi. Refah Partisi''nden 19. ve 20. dönem Erzurum Milletvekili olan Abdulilah Fırat, BDP''nin Diyarbakır''daki açıklamalarının ardından yine Şeyh Sait''in torunu olan Abdulmuhsin Fırat ve Mehmet Sıddık Fırat ile birlikte ortak bir açıklama kaleme aldı. Fırat, ''Burada serd edilen görüşler tarihi gerçeklikten uzak, Şeyh Said Efendi''nin tarihsel duruşu ve mefkuresine aykırı olup seçim dönemlerinde siyasi partilerin kamuoyunu yanıltmak pahasına olan ucuz propagandalardan ibarettir. Basın bildirisinde ileri sürülen görüşler DTK-KCK-BDP siyasi çizgisinin öteden beri savunduğu argümanlardır'' dedi.


10 yıl önce