|

Seyit Onbaşılar ayağa kalkacaktır

Tüm Türkiye’yle birlikte Çanakkale’de de düzenlenen “57. Alay’a Vefa Yürüyüşü”nün ardından Conkbayırı’nda tören düzenlendi. Burada konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çanakkale'nin, ana kuzularının aslana, masalların destana dönüştüğü yer olduğunu belirterek, "Bu ülkenin üzerinde yeniden kirli oyunlar tezgahlamaya cüret eden olursa, bu milletin yüreğindeki Seyit Onbaşılar ayağa kalkacaktır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:13 - 26/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 
"57. Alay'a Vefa Yürüyüşü" öncesinde Kocadere 
köyü kamp alanında sabah namazı kılındı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen "57. Alay'a Vefa Yürüyüşü" öncesinde Kocadere köyü kamp alanında sabah namazı kılındı.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 103'üncü yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen "57'nci Alaya Vefa Yürüyüşü"nün tamamlandığı Conkbayırı Anıtı'nda tören düzenlendi. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törende, Çanakkale Savaşları'nda hayatını kaybedenler için saygı atışı yapıldı.

İSTİKBALİMİZ İÇİN BİR PUSULADIR

Törene katılan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, buradaki konuşmasında, vefa yürüyüşünü geleneksel hale getirdiklerini söyledi. "Ecdadımızın ölümün üzerine yürüdüğü güzergahı bu kez biz yürüyoruz" diyen Bakan Bak, şöyle devam etti: "Onların izini sürmek, onları biraz olsun anlamak için yürüyoruz. Bir asır önce Conkbayırı’nda yaşananlar, istiklalimiz için bir madalya, istikbalimiz için bir pusuladır. O gün feda olma ruhuyla ileriye atılan gençler, 20’nci asrın gördüğü en yiğit destanı bu topraklarda yazdılar. Bununla elbet şeref duyacağız. Ama Çanakkale yalnız bir hamaset bayrağı değil aynı zamanda bir hakikat kaynağıdır. Çanakkale, ana kuzularının aslana, masalların destana dönüştüğü yerdir. Bu ruhu çözdüğümüz takdirde, bugün ayağımıza düğümlenmeye çalışılan pek çok sorunu da çözmüş olacağız.”


İŞTE ONLAR ASIM'IN NESLİDİR

Çanakkale'de şehit düşen ecdadı ‘Asım’ın nesli’ olarak nitleyen Bakan Bak, şunları kaydetti: "Biz de onların evlatları, torunları olarak, ülkenin dört bir köşesinden gelip aynı ruh, aynı inanç ve aynı bayrağın etrafında birleştik. Bu ülkenin üzerinde yeniden kirli oyunlar tezgahlamaya cüret eden olursa, bu milletin yüreğindeki Seyit Onbaşılar ayağa kalkacaktır."


Çanakkale Kara Savaşları’nın 103. yılı dolayısıyla Türkiye genelinde 7. Alay’a Vefa yürüyüşleri düzenlendi. İstanbul’daki yürüyüş sabah namazının ardından Eyüp Sultan Camisi’nden Edirnekapı Şehitliği’ne yapıldı. Burada şehitler anısına düzenlenen törende saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu. Çanakkale Savaşı’nda şehit olanlar için Kur’an-ı Kerim okundu.


Edirne’de ise Selimiye Camisi’nde bir araya gelen vatandaşlar, sabah namazı kıldı. Namazın ardından vatandaşlara çorba ikram edildi, Türk bayrağı dağıtıldı. Ardından kortej, Selimiye Camisi’nden Balkan Şehitliği’ne kadar yürüdü. Kortejdekiler yürüyüş sırasında 50 metre uzunluğunda Türk bayrağı açtı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün posterini taşıdı.


103 METRELİK BAYRAK TAŞIDILAR

Tunceli’deki yürüyüş Sosyal Güvenlik Kurumu’nun önünde başladı ve valilik bahçesinde son buldu. Yürüyüş sonrasında İstiklal Marşı ardından da şehitler için Kur’an-ı Kerim okunup, dua edildi. Program sonrasında, katılımcılara çorba ikram edildi. Bilecik’teki yürüyüşte ise 103 metre uzunluğunda bayrak taşındı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar ve askerler konuşmaların ardından Şeyh Edebalı Türbesi’ne yürüdü. Türbe önünde yapılan duanın ardından katılımcılara çorba ikram edildi.

#Çanakkale Zaferi
#Çanakkale
#Bursa
#Seyit Onbaşı
6 yıl önce