|

'Seyyar yüzücü hücum köprüleri' Afrin yolunda

Afrin'e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor. Afrin'in kuşatılmasıyla birlikte hendekleri aşmak için kullanılan 'seyyar yüzücü hücum köprüleri' Afrin'e sevk ediliyor.

Yeni Şafak
17:04 - 13/03/2018 Salı
Güncelleme: 17:18 - 13/03/2018 Salı
Seyyar yüzücü hücum köprüleri
Seyyar yüzücü hücum köprüleri

Afrin'in kuşatılmasıyla birlikte hendekleri aşmak için kullanılan 'seyyar yüzücü hücum köprüleri' Afrin'e sevk ediliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (
TSK
) ve Özgür Suriye Ordusu (
ÖSO
) güçleri tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin kent merkezi kuşatıldı. Teröristlerin kazdığı hendekleri aşmak için kullanılan seyyar yüzücü hücum köprüleri Afrin'e doğru yola çıktı.

Öte yandan bölgede askeri araç hareketliliği sürüyor.


3 bin 400 terörist etkisiz hale getirildi

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3 bin 400'e yükseldiğini açıkladı.

Afrin kuşatıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin ilçe merkezinin kuşatmasını tamamladı ve sivillerin güvenli çıkışını kolaylaştıracak bir koridor hazırladı.

Sahadaki TSK ve ÖSO, Afrin kent merkezini kuşatmaya alırken, güneyden kent merkezini terk etmek isteyen siviller için güvenli koridor imkanı sağladı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde 12 Mart 2018 tarihinden itibaren Afrin kent merkezi kuşatıldı" ifadesi kullanılmıştı.

TSK ve ÖSO, dün 12 köyü kurtarmıştı.


#ÖSO
#TSK
6 yıl önce