|

Sezer: Sabırlı olmalı

Cumhurbaşkanı Sezer, ABD'ye yönelik terörist saldırılar karşısında konuya serinkanlılıkla eğilmek ve sabırlı bir savaşım vermek gerektiğini vurguladı. Sezer, "ABD'nin yanındayız" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 18/09/2001 الثلاثاء
Güncelleme: 19:02 - 20/09/2016 الثلاثاء
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, ABD'ye yönelik terörist saldırıların, terörün çirkin yüzünü, vahşetini ve dehşetini bir kez daha gözler önüne serdiğini belirterek, bu insanlık dışı şiddet olayları karşısında konuya serinkanlılıkla eğilmek ve sabırlı bir savaşım vermek gerektiğini vurguladı.



Cumhurbaşkanı Sezer, ODTÜ'nün 2001-2002 eğitim-öğretim yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, ABD'de meydana gelen terörist saldırılara da değindi. Sezer, şöyle konuştu: "Nereden gelirse gelsin, kim yaparsa yapsın ve gerekçesi ne olursa olsun terör büyük bir insanlık suçudur. ABD'deki terörist saldırıları, geçmişte kendisi de terörizmle savaşımda büyük kayıplar vermiş olan Türk Ulusu, derin bir üzüntü ile karşılamıştır. Amerikan halkının bu zor günlerinde yanında olduğumuzu belirtmek isterim."



Serinkanlı olunmalı


"Bu insanlık dışı şiddet olayları karşısında konuya serinkanlılıkla eğilmek ve sabırlı bir savaşım vermek gerektiğine inanmaktayız" diyen Sezer, şöyle devam etti: "Yaşanan bu acı olaylar üzerine konunun bir 'uygarlıklar çatışması' bakış açısıyla değerlendirmesini yapmak doğru değildir. Parçası olduğumuz bu çağdaş uygarlığa tüm dinlerin, farklı etnik ve ulusal değerlerin katkıda bulunduğu unutulmamalıdır. Nüfusunun büyük çoğunluğu Müslüman bir ülke olarak Türkiye böyle bir anlayışın geçerli kılınmasında yararlı işlev verecek bir konuma sahiptir."



Türkiye'nin terörle mücadele deneyimiyle, desteği aranacak, önemli ağırlığa sahip bir ülke olduğuna işaret eden Sezer, "Türkiye, dostu ve müttefiki ülkelerle ortak çabalar içinde yer almaktan kaçınmayacaktır" diye konuştu



#Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer
#ABD
#Sabır
٪d سنوات قبل