|

Sıcaklıklar 1 ila 3 derece artacak

Meteorolojiden edinilen bilgiye göre hava sıcaklıkları İç ve doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Meteoroloji, Kıyı ve Güney Ege, Batı Akdeniz ile Afyon Karahisar, Uşak, Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiğini bildirerek sel, su baskını, taşkın gibi durumlara karşı tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Anka
00:00 - 19/02/2009 Perşembe
Güncelleme: 10:02 - 19/02/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Sıcaklıklar 1 ila 3 derece artacak
Sıcaklıklar 1 ila 3 derece artacak

Hava sıcaklıkları İç ve doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Meteoroloji, Kıyı ve Güney Ege, Batı Akdeniz ile Afyon Karahisar, Uşak, Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiğini bildirerek sel, su baskını, taşkın gibi durumlara karşı tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tahminlerine göre, iç ve batı bölgelerinde görülecek yağışların bazı bölgelerde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı ise, iç ve doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar ise güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Meteoroloji, kuvvetli yağış nedeniyle uyarıda bulundu. Yağışların Kıyı ve Güney Ege, Batı Akdeniz ile Afyon Karahisar, Uşak, Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, taşkın gibi olumsuz şartlara karşı tedbirli olunması uyarısında bulundu.


-ÇIĞ RİSKİ-

Meteoroloji, bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere Gümüşhane, Bayburt ve Artvin'de yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek çığ tehlikesine karşı tedbirli olunmasını istedi.


-DENİZLERDE HAVA-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre Güney Ege ve Batı Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor. Karadeniz, çok bulutlu, Batı Karadeniz'in batısı yağmurlu olacak. Marmara Denizi ise çok bulutlu ve yağmurlu, doğu ve güneydoğu, gece güney yönlerden 2 ila 4 kuvvetinde rüzgarlı olacak.

Ege, çok bulutlu ve güneyi kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı. Güney ve güneybatı, gece batı ve kuzeybatıdan kuzeyinde 4 ila 6, güneyinde ise 5 ila 7 kuvvetinde rüzgarlı olacak. Akdeniz, çok bulutlu ve batısı kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı olacak.

15 yıl önce