|

Sıcaklıklar 2 ila 4 derece artacak

Yapılan son değerlendirmelere göre; sıcaklıklar, güney ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artarak, başta iç ve doğu bölgeler olmak üzere Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

00:00 - 11/07/2010 Pazar
Güncelleme: 09:18 - 11/07/2010 Pazar
Yeni Şafak
Sıcaklıklar 2 ila 4 derece artacak
Sıcaklıklar 2 ila 4 derece artacak

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon ile sabah saatlerinde Bursa, Kocaeli ve İstanbul'un Anadolu Yakasında kısa süreli ve yerel sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlar görülecek.


Zaman Gazetesi'nin haberine göre, Hava sıcaklığı güney ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artarak, başta iç ve doğu bölgeler olmak üzere Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.


Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz'in kıyı kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.



YÜKSEK SICAKLIK UYARISI

: Hava sıcaklıklarının, başta iç ve doğu bölgeler olmak üzere Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklendiğinden sıcak havanın oluşturabileceği olumsuz şartlara karşı (güneş çarpması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.



Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, bazı illerde hava şöyle olacak:


İSTANBUL: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde Anadolu Yakası kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 29


ANKARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 34


İZMİR: Az bulutlu ve açık 32


ANTALYA: Az bulutlu ve açık 32


SAMSUN: Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 28


ERZURUM: Az bulutlu ve açık 33


DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık 42


BÖLGELERDE HAVA

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, bölgelerde hava şöyle olacak:


MARMARA: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde Bursa ve Kocaeli ile İstanbul'un Anadolu Yakası kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.


EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.


AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.


İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzeyi kesimleri parçalı bulutlu geçecek. Hava sıcaklıkları bölge genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.


BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu geçecek.


ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Hava sıcaklıkları bölgenin iç kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.


DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek. Hava sıcaklıkları bölge genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.


GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek. Hava sıcaklıkları bölge genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.



14 yıl önce