|

Sicilden 'sorunlu' başkan

Bostancıoğlu, hakkında "İdarecilik yapamaz" diye sicil tutulan kişiyi, Sicilden Sorumlu Daire Başkanı yaptı.

Yeni Şafak
00:00 - 15/06/2002 Cumartesi
Güncelleme: 13:25 - 18/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, skandal bir atamaya imza attı. Hakkında "idarecilik yapamaz" raporu olan ve kınama cezası alan Muş Milli Eğitim Müdürü Hamdullah Haspolat, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nde Sicilden Sorumlu Daire Başkanı yapıldı. Skandal atamaya tepki gösteren AK Parti İstanbul Milletvekili İrfan Gündüz, "Atama yapılan yer Milli Eğitim Bakanlığı'nın kalbi" diyerek Bostancıoğlu'nun tutumunu eleştirdi.

'İdarecilik yapamaz'

Bostancıoğlu, siciline 'idarecilik yapamaz' diye görüş belirtilen Haspolat'ı adeta ödüllendirdi. Çünkü Haspolat, sicilinin olumsuz olmasına rağmen Sicilden Sorumlu Daire Başkanı oldu. Haspolat, atama yapılmadan önce Muş Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapıyordu. Haspolat, "Görevi ihmal", "3. şahıslara bilgi sızdırma", "Muayene komisyonu oluşturmamak" suçlarını işlediği için üç ayrı kınama ve maaş kesme cezası aldı.

Dönemin Muş Valisi Aslan Kütük ise Milli Eğitim Müdürü Haspolat'ın 1999 ve 2000 yılları siciline şunları yazdı: "Ketum değildir. Dedikoduyu sever, menfaatine düşkün olup, ideolojik hareket eder. İdarecilik yapamaz."

  • VELİ TOPRAK, ANKARA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    22 yıl önce