|

Sığınaklar tuzak dolu

Adeta mayın tarlasına dönen Diyarbakır Dicle'deki kırsal alanlar jandarma ekiplerince temizleniyor. Dicle ilçesi kuzeyindeki dağlık alanda icra edilen Bayrak-116 Şehit J.Asb.Kd.Çvş. Ender Fatih YILMAZ-02 Operasyonu’nda PKK'nın kış üstlenmesi olarak kullandığı 19 sığınak, tuzaklı patlayıcılarıyla birlikte imha edildi.

Talha Menteş
04:00 - 4/03/2019 Pazartesi
Güncelleme: 02:38 - 4/03/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
PKK'ya yönelik operasyonlar devam ediyor.
PKK'ya yönelik operasyonlar devam ediyor.
Bölgede en son 13 Mart 2018'de el yapımı patlayıcı (EYP) infilakı sonucu 3 şehit verilmişti. PKK'nın özellikle Diyarbakır-Elazığ arası kırsalında bulunan kayalık alandaki birçok sığınak ve mağarayı EYP'lerle tuzakladığı belirtiliyor.
Yeni Şafak'ın ulaştığı bilgilere göre bölgedeki kayalık blokların dipleri özel yapım patlayıcılarla dolu.
  • Güvenlik güçleri son olarak Kurşunlu köyü kırsalında çeşitli sığınaklar buldu. 3 odalı 56 metrekarelik, 5 metre derinlikte 30 metrekarelik, 2 adet 20'şer metrekarelik özel yapım mağaraların aralarında bulunduğu toplamda 19 adet kış sığınağı tespit edildi.

İçerisi tuzaklarla dolu bu sığınaklar, Patlayıcı Madde Tespit ve İmha (PAMİ) Timi ile Mayın/EYP Tespit ve İmha Timince (METİ) gerekli emniyet tedbirleri alındıktan sonra içindekilerle birlikte infilak ettirildi.



#PKK
#Diyarbakır
5 yıl önce