|

Siirt'te 2 terörist daha öldürüldü

Siirt'in Baykan ilçesindeki operasyonda 2 terörist daha etkisiz hale getirildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 5'e yükseldi.

Yeni Şafak
16:24 - 24/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 16:39 - 24/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Terör örgütü PKK'ya yönelik hava harekatı düzenlendi.
Terör örgütü PKK'ya yönelik hava harekatı düzenlendi.

Siirt'in Baykan ilçesi kırsalında, 22 Mayıs'ta icra edilen hava harekatı sonucunda bölücü terör örgütü mensubu iki teröristin daha etkisiz hale getirildiği tespit edildi. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 5'e yükseldi.

Ayrıca operasyonda bir adet M-16 piyade tüfeği, bir adet Kanas keskin nişancı tüfeği, üç adet Kalaşnikof piyade tüfeği, yedi adet el bombası, beş kg TNT patlayıcı madde, iki adet telsiz ile çok miktarda muhtelif malzeme ele geçirildi.

Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde devam eden operasyon kapsamında icra edilen arazi aramasında el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış 55 kilogram amonyum nitrat, bir adet top ve bir adet havan mühimmatı ele geçirildi.

Kars'ın Kağızman ilçesi kırsalında, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında bir adet M-16 piyade tüfeği ve muhtelif malzemesi ele geçirildi.


#Siirt
#Baykan
6 yıl önce