|

Silahını denemek için köpeği öldürdü

Bursa'da bir çiftçi, tavuğuna saldırdığı iddiasıyla komşusunun 4 aylık köpeğini pompalı tüfekle öldürdü. Çiftliğin bir çalışanı, köpeğin sahibine, "patronun silahını denediğini" söyledi. Köpeğin sahibi ise, kendisinin de tavukları olduğunu, köpeğinin daha önce tavuklara hiç saldırmadığını belirterek, "Hayvandır saldırmış da olabilir ama arasaydı zararı neyse öderdik. Yani bunun için hayvanı öldürmek mi gerekiyor? Silahla dört beş kere ateş etmek mi gerekiyor" diye tepki gösterdi ve çiftlik sahibinden şikayetçi oldu.

Yeni Şafak
12:02 - 10/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 12:17 - 10/09/2018 Pazartesi
IHA
Silahla yaralanan köpek hayatını kaybederken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Silahla yaralanan köpek hayatını kaybederken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kamuoyuna yansıyan dehşet vakaları, ardından hayvanların yaşam haklarına ilişkin onca uyarı, yasal ve yetersiz de olsa cezai işlem, yeni vakaların önünü almıyor. Bu kez de Karacabey'in Karaağaç Köyü'nde 52 yaşındaki tavuk çiftliği sahibi M.Ö. tavuklara saldırdığı iddiasıyla komşusunun 4 aylık köpeğini pompalı tüfekle vurarak öldürdü.

  • Silah sesini duyan köpeğin sahibi Ayvaz T. ise önce çiftliğin bir çalışanını arayıp, ne olduğunu sordu. Aldığı yanıt ise, "Patron silahını deniyor" oldu. Ancak köpeklerinden dördü dönüp birisi gelmeyince durumdan şüphelenip olay yerine oğlunu gönderdiğinde köpekleri can çekişirken bulundu. Sahibi veterinere yetiştirmeye çalıştı ancak yaralı yavru köpek yaşamını yitirdi.

Ayvaz T., jandarmaya başvurarak köpeğini öldüren çiftlik sahibinden şikayetçi oldu. Jandarma yavru köpeğin katl zanlısı M.Ö.'yü karakola götürerek ifadesini aldı.

Köpeğin sahibi Ayvaz T. şunları söyledi:

''Bu çiftlikte hem solucan gübresi hem de hayvancılıkla uğraşıyoruz. Dün akşam saat 18:30 sıralarında oğlumu arayıp silah atıldığını söyledim. Köpeklerin vurulduğunu düşündüm. Aradan geçen zamanda köpeklerden dört tanesi yanıma geldi, bir tanesi gelmedi. Daha sonra çiftlik sahibinin yardımcısını arayarak silah atıldığını ve onu kimin attığını sordum. O da patronunun silah aldığını ve onu denediğini söyledi. Sonra oğlumu arayarak olay yerini tarif ettim, gittiğinde köpeği yaralı halde buldu. Ben de o sırada gelirken çiftlik sahibinin silahla gittiğini gördüm. Bunun üzerine jandarmaya haber verdik. Gelip olay yeri incelemesi yaptılar, tutanaklarını tuttular.

Tavuğa saldıran her köpek öldürülecek mi?

  • Biz de hayvanımız hastaneye götürmek üzereyken, hayvan öldü maalesef. Sebebini sorduğumda tavuğuna saldırdığını söylüyor, ama bizimde tavuklarımız var. Daha önce hiç böyle bir şahit olmadık ama olabilir, hayvandır saldırmış olabilir ama arasaydı beni zararı neyse öderdik. Yani bunun için hayvanı öldürmek mi gerekiyor? Silahla dört beş kere ateş etmek mi gerekiyor.Telefonla da görüştük, jandarma geldiğinde de görüştük. Zaten vurduğunu kendisi de kabul ediyor."
#Köpek
#Bursa
6 yıl önce