|

'Şimdi bize ne olacak?'

Osman Alişan'ın cenazesinde asker olan oğlu Harun, "Baba sensiz ne yapacağız" diye feryat etti. Ferit Nural'ın cenazesinde ise eşi Hayriye Nural, "Katil Bush" diye bağırdı.

Yeni Şafak
00:00 - 7/08/2004 Cumartesi
Güncelleme: 16:14 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Yaklaşık 20 milyar liralık elektrik, su ve kooperatif borcunu ödemek için gittiği Irak'ta uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Türk şoför Osman Alişan'ın cenazesi memleketi Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Musul'da Iraklı direnişçilerin silahlı saldırısında hayatını kaybeden evli ve 3 çocuk babası Osman Alişan'ın cenazesi bağlı bulunduğu Ulaşlı Petrol firması yetkilileri tarafından Musul'daki hastane morgundan alınarak Kadirli İlçesi'ne getirildi.

'Bizim halimiz ne olacak'

Osman Alişan'ın cenazesi daha sonra evinden alınarak konvoy eşliğinde doğum yeri olan Kadirli'ye bağlı Kızılömerli Köyü'ne götürüldü. Cenaze töreninde eşi Elif Alişan (45), kızları Pınar (18) ve Emine Alişan (22) ile 11 aylık asker olan oğlu Harun Alişan (21), gözyaşı döküp ağıtlar yaktı. Yozgat'ta jandarma er olarak vatani görevini yapan Harun Alişan, "Baba biz sensiz ne yapacağız? Nasıl kıydılar sana? Senin yerine beni vursalardı, sen öleceğine ben ölseydim. Bizim halimiz ne olacak şimdi?" diyerek gözyaşı dökerken sık sık baygınlık geçirdi.

Mezara girmek istedi

Elif Alişan da, kocası için açılan mezarın içine atlamak üzereyken vatandaşlar tarafından engellenirken, "Sen yatacağına ben yatayım" diyerek gözyaşı döküp ağıtlar yaktı. Elif Alişan, "Allah kimsenin başına böyle bir şey getirmesin. Eşimin gönderdiği parayla geçimimizi sağlıyorduk. Perişan haldeyiz. Devletin yardımına muhtacız" diye konuştu.

'Katil Bush' diye bağırdı

Bağdat'ta uğradığı silahlı saldırı sonucu ölen TIR şoförü Ferit Nural'ın cenazesi ise Hatay'ın Samandağ İlçesi'nde toprağa verildi. Fenalık geçiren şoförün eşi Hayriye Nural (49), güçlükle sakinleştirildi. Hayriye Nural, Türk bayrağı sarılı tabut, araçtan indirilirken tabuta sarıldı ve "Katil Bush, kahrolsun Amerika" şeklinde bağırdı.

Ercan Nural babasının ABD'li askerler için gıda malzemesi taşıdığını ifade ederek, "Ancak, ne ABD'liler ne de hükümetimiz bizimle ilgilenmedi. Amcam Mesut Nural, tüm tehlikeleri göze alarak teşhis için Bağdat'a kadar gitti. Yoksa bu kadar kısa sürede cenazemizi de vermezlerdi" dedi. Mesut Nural da ağabeyinin cenazesini alabilmek için 10 bin dolar ödemek zorunda kaldıklarını bunun için de tarla ve bahçe sattığını söyledi.

Sevdiklerine kavuştular

Irak'ta serbest bırakılan Türk TIR şoförleri, Sait Unurlu ve Abdurrahman Demir, evlerine döndüler. 7 günlük esaretin ardından Batman'daki evine ulaşabilen Abdurrahman Demir "Allah bir daha o günleri göstermesin" dedi. Direnişçilerin taşınan malların manifestosuna baktığını dile getiren Demir, ABD ibaresinin yer alması durumunda şoförlerin ya öldürüldüğünü ya da kaçırıldığını belirtti. Direnişçiler arasında Türkçe ve Kürtçe konuşan kimse göremediğini söyleyen Demir, direnişçilerin Arapça konuştuğunu ifade etti.

Sait Unurlu ise Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'ndeki evinde kurban kesilerek karşılandı. Sait Unurlu, "Irak'ta can güvenliği kalmadı, bir daha bu ülkeye gitmek istemiyorum. 20-25 milyar liralık borcumu ödemek için Irak'a mal taşıyordum. Nakliyeciliği de bıraktım, kendi memleketimde ne iş olursa çalışacağım" diye konuştu.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce