|

Şimdi de şapka yasağı

Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde başörtüsü yerine şapka veya bone takarak okula devam eden öğrenciler için de yasak başlatıldı

Yeni Şafak
01:00 - 10/03/1999 Çarşamba
Güncelleme: 10:49 - 16/05/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Ankara- ODTÜ'de başörtüsü yerine şapka veya bone takarak okula devam eden öğrenciler için de yasak başlatıldı. Okul idarecileri başörtülülere, "Yaz geldi şapkalarınızı çıkarın" diyerek öğrencilerin bundan sonra şapka ve bone ile derslere devam edemeyeceklerini bildirdiler. Üniversitelerde başörtülü öğrencilere yönelik disiplin soruşturmaları ve cezaları sürüyor. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi Bölümü'nde okuyan beş başörtülü öğrenciye bir ay okuldan uzaklaştırma cezası verildi. Hakkında uzaklaştırma cezası verilen öğrencilere, bu durum cezanın başlamasından 10 gün sonra tebliğ edildiği için, bu süre içinde okula giden öğrenciler yok sayıldılar.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde ise bir öğrenciye hiç tebliğ edilmeden arka arkaya uyarı, kınama, bir hafta ve bir ay uzaklaştırma cezaları verildi. Daha önceki cezaların bildirilmediği öğrenci, hakkında yapılan işlemleri, son aldığı bir aylık uzaklaştırmadan sonra öğrendi. Bu arada Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Giyim Bölümü'nde 30 , Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda ise iki öğrenciye başörtülü oldukları gerekçesiyle kınama cezası verildi.

Başörtülülerden iptal davası

Öte yandan Selçuk Üniversitesi (S.Ü) Tıp Fakültesi'nden bir grup başörtülü öğrenci, dekanlıkça haklarında verilen bir aylık uzaklaştırma cezasının iptali ve yürütmeyi durdurma kararı için Konya Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Bölge İdare Mahkemesi'nin önünde biraraya gelen öğrenciler, Tıp Fakültesi Dekanlığı'nca, 26 Şubat 1999 tarihinde kılık kıyafet genelgesini ihlal ettikleri gerekçesiyle, 60 öğrenci hakkında, 1-31 Mart tarihleri arasında verilen uzaklaştırma cezasının yasal olmadığını savundular.

#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
25 yıl önce