|

Sınavlarda biyometrik doğrulama yapılacak

ÖSYM, sınavlara girecek adayların fiziksel özelliklerini doğrulamak amacıyla biyometrik yöntemlerle de kimlik doğrulaması gerçekleştirebilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:11 - 19/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Sınava girenler biyometrik yöntemlerle de kimlik doğrulaması yapılabilecek.
Sınava girenler biyometrik yöntemlerle de kimlik doğrulaması yapılabilecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı’nca, sınavlara girecek adayların fiziksel özelliklerini doğrulamak amacıyla biyometrik yöntemlerle de kimlik doğrulaması yapılabilecek. ÖSYM Başkanlığı tarafından hazırlanan 'Adayların ve Sınav Görevlilerinin Sınav Binalarına Giriş Koşullarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik' Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, adayların ve sınav görevlilerinin sınav binalarına giriş koşullarına ilişkin usul ve esaslarda bazı değişiklikler yapıldı. Bu kapsamda, yönetmeliğin 3'üncü maddesine "biyometrik doğrulama" başlıklı bent eklendi. Söz konusu bentte, "Biyometrik doğrulamanın, aday ve görevlilerin fiziksel özelliklerini doğrulamak üzere geliştirilmiş bilgisayar kontrollü, otomatik sistemler kullanılarak yapılan kimlik tespitini" ifade ettiği belirtildi.

BELGESİZ ADAYLAR SINAVA ALINMAYACAK

Adaylar, ÖSYM Başkanlığınca yapılan sınavlara, kimlik belgesi ve fotoğraflı Sınava Giriş Belgesi ile girecek. Üzerinde adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. kimlik numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ve geçerlik süresi bitmiş pasaportları kabul edilmeyecek. Biyometrik yöntemlerle de kimlik doğrulaması yapılabilecek. Görevli olması sebebiyle sınav süresince sınav yapılan bina ve salonlara girmek isteyenler, sorulmaksızın kimlik ve görevlendirme belgelerini ibraz etmekle yükümlü olacak. Sınav görevlilerinin kimlik doğrulaması da biyometrik yöntemlerle gerçekleştirilebilecek.

#Sınav
#biyometrik kimlik
6 yıl önce