|

Sınır ötesinde sınırsız şenlik

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, Azez’de düzenlediği ‘Sınırsız Şenlik’ ile çocukların yüzünü güldürdü. Çocuklar, Körfez Belediyesi ve İHH’nın Buragita Türkmen köyünde yaptırdığı yeni okula da kavuştu.

Haber Merkezi
04:00 - 21/09/2018 Cuma
Güncelleme: 00:55 - 21/09/2018 Cuma
Yeni Şafak
30 Eylül’de tamamla- nacak olan etkinliklerin son iki günü Türkiye’de- ki Öncüpınar ve Elbey- li Mülteci Kampları’nda yaşayan çocuklar için düzenlenecek.
30 Eylül’de tamamla- nacak olan etkinliklerin son iki günü Türkiye’de- ki Öncüpınar ve Elbey- li Mülteci Kampları’nda yaşayan çocuklar için düzenlenecek.

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği (UMHD), son yılların en büyük acılarının yaşandığı Suriye’deki çocuklara mutluluk götürmek için Fırat Kalkanı Bölgesi’nde ‘Sınırsız Şenlik’ adında bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Fırat Kalkanı Harekatı ile terörden arındırılan Azez’e bağlı Buragita (Burak Atı) Türkmen köyündeki savaş mağduru çocuklar için UMHD, sokak oyunları, filmler, gösteriler, deney atölyeleri, yarışmalar düzenledi.

ETKİNLİKLER 15 GÜN SÜRECEK

Etkinlikler terörden arındırılan Çobanbey, Bab, Soran, Bizia ve Kabbasin bölgelerinde 15 gün boyunca sürecek. Şenliğin gerçekleştirildiği Buragita (Burak Atı) Türkmen köyünde ayrıca Suriyeli çocuklar için bir de okul açıldı. Şenliğin 5’inci gününde Sakarya’nın Körfez Belediyesi ile İHH işbirliğiyle yapılan okul da faaliyete başladı. Etkinlikte “Heybeli Çocuk” projesi kapsamında da kırtasiye dağıtımı yapıldı.

#Uluslararası Mülteci Hakları Derneği
#Azez
6 yıl önce