|

Sınıra bekar asker

Teröre karşı profesyonel mücadele amacıyla Jandarma Komando Tugayları oluşturulacak. Seçme birliklere katılarak sınır bölgesinde görev yapacak uzman erbaş ve subaylardan bekar olanlara öncelik tanınacak

Anka
00:00 - 19/11/2007 Pazartesi
Güncelleme: 00:09 - 19/11/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Sınıra bekar asker
Sınıra bekar asker

Teröre karşı anti-terör timi kurarak daha profesyonel biçimde mücadele etmeyi hedefleyen Türk ordusu, kurulacak birliklerde bekar komandolara öncelik sağlayacak. Genelkurmay Başkanlığı'nın Jandarma Komando Tugayları'nda görev yapacak uzman erbaş komando ve subayların ataması yapılırken bekar olanların tercih edilmesini isteyecek.

2 BİN YTL MAAŞ ALACAKLAR

Genelkurmay'a yakın kaynaklar, sınır karakollarında görev yapacak askeri personelin bekar olmasının tercih nedeni yapılması için yasal bir çalışma başlatıldığını belirtti. Terörle mücadelede profesyonel asker modeline geçileceğini ilk olarak Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ifade etmiş, 6 komando tugayının tamamıyla uzman erbaşlardan oluşacağını belirtmişti. Altı aylık eğitimden geçecek komandolar 2 bin YTL maaş alacak. Uzman jandarma komandolar mayıs ayında sıcak bölgede hizmete başlayacak. Jandarma uzman çavuş komandoları, zor arazilerde, günde en az 25-30 kilometre yürüyerek, teröristlerle temas sağlayabilecek, çatışmaya girebilecek ve onları etkisiz hale getirebilecek şekilde eğitilecek. Uzman çavuşlar, mayın ve patlayıcı maddeleri tanıma, tespit etme, etkisiz hale getirme ve düzenekleri konusunda da özel eğitim alacak.

16 yıl önce