|

Şişşt, ses çıkarma tüm polisler filmde!

Geçen yıl Balgat'taki Ziraat Bankası'nı soyan hırsızları henüz yakalayamayan polis, olayın 38 yıl önceki Londra'daki bir banka soygunuyla aynı olduğunu fark etti. 'The Bank Job' filmini izleyen dedektifler, hırsızların bıraktığı ipucunun peşine düştü

Fatih İnci
00:00 - 27/09/2009 Pazar
Güncelleme: 03:32 - 27/09/2009 Pazar
Yeni Şafak
Şişşt, ses çıkarma  tüm polisler filmde!
Şişşt, ses çıkarma tüm polisler filmde!

Ankara'da geçen yıl gerçekleşen banka soygununu, üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen aydınlatamayan Hırsızlık Masası dedektifleri, ilginç bir ipucuyla karşılaştı.

Balgat'ta bulunan Ziraat Bankası, 2008 yılı Temmuz ayında 60 metre tünel kazılarak soyulmuştu. Ankara'nın göbeğinde devlet bankasını soyan hırsızlar, 60 metre uzunluğunda bir tünel kazarak, yaklaşık 40 bin TL ve değerli eşyaları alarak ortadan kaybolmuşlardı.

İPUCU BİR FİLM

Olayın ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri başlattıkları geniş çaplı soruşturmada somut bir bulguya ulaşamadı. Dosyayı çözmeden kapatmak istemeyen dedektifler, olayın 2008 yılında vizyona giren İngiliz yapımı "The Bank Job" isimli bir filmle benzer olduğunu fark etti.


AKIL HOCASI SENARYO

Bunun üzerine dedektifler, Roger Donaldson'un yönettiği, Jason Statham, Saffron Burrows, Stephen Campbell Moore'un rol aldığı filmi hep birlikte izledi. Eylül 1971'de Londra'daki Baker Street'te bulunan bir bankanın kasasına tünel kazarak giren hırsızların, milyonlarca Sterlin değerindeki nakit para ve mücevherleri çalarak kaçtığını gören polis, filmin Ziraat Bankası soygunu ile bağdaştığını gördü.

Dosyayı tekrar gündemine alan Başkent polisi, soyguncuların tüneli kazarken özel bir pusula kullandıklarını belirledi. Pusulayı üreten tek bir firmanın olduğunu belirleyen polis, bu delil üzerinde yoğunlaştı. Ayrıca soyguncuların son derece profesyonel davrandığı tespit edildi.

HALI DÖŞEDİLER

Hırsızların 60 metrelik tünele çökmesin diye kolonlar koyduğu, girip çıkarken üstleri kirlenmesin diye 60 metre uzunluğunda bir de halı döşedikleri saptandı. Polis, trilyonluk servetlerin olduğu kasalara hiç dokunulmadığını, kasalarda ise özel bir eşyanın arandığını da ortaya çıkardı.

15 yıl önce