|

Sivaslı lise öğrencisi 'Kanlı Ay' tutulmasını fırsata çevirdi

Dünya, 21. yüzyılın en uzun "Kanlı Ay" tutulmasına tanıklık etti. Sivas'ta bir lise öğrencisi tutulmayı fırsata çevirerek vatandaşlara 1 lira karşılığında teleskopla izletti.

Yeni Şafak
23:40 - 27/07/2018 Cuma
Güncelleme: 23:49 - 27/07/2018 Cuma
AA
Vatandaşlar bir TL karşılığında teleskopla ay tutulmasını izledi
Vatandaşlar bir TL karşılığında teleskopla ay tutulmasını izledi

Sivas’ta bir lise öğrencisi, "Kanlı Ay" tutulmasını fırsata çevirerek, vatandaşlara 1 lira karşılığında teleskopla izletti.

Dünya’nın Güneş ile Ay arasına girdiği ve yerkürenin gölgesinin 1 saat 43 dakika boyunca Ay’ın görünen yüzünün tamamını örttüğü ’Kanlı Ay’ tutulması Sivas’ta da tüm Türkiye’de olduğu gibi saat 20.13’te başladı. Yüzyılın en uzun süreli Kanlı Ay tutulmasını vatandaşlar ilgiyle izledi. Tarihi Cumhuriyet Meydanı’nda Ay tutulmasını takip eden vatandaşlar bol bol fotoğraf çekindi. Muhteşem doğa olayını fırsata çevirmek isteyenler de 1 lira karşılığında teleskopla Ay tutulmasını vatandaşlara izletti.


Kanlı Ay tutulmasını amcasının kendisine hediye ettiği teleskopla 1 liraya izleten lise öğrencisi Sefa Bulut, "21’inci yüzyılın Kanlı Ay tutulmasını değerlendirmek için teleskobumuzu çarşıya getirdik ve 1 lira karşılığında Kanlı Ay’ı gösteriyoruz” dedi.


#Sivas
#Kanlı Ay
6 yıl önce