|

Siyasete 'mizah' molası

Yeni Şafak
01:00 - 18/12/2002 Çarşamba
Güncelleme: 12:52 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
----------------------- spot ------------------------------------------------ spot -------------------------

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın ödül töreni, Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nde yapıldı.Törene, Başbakan Abdullah Gül, Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcıları Ertuğrul Yalçınbayır ve Mehmet Ali Şahin, Devlet Bakanı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Milli Eğitim Bakanı Erkan Mumcu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, eski Devlet Bakanı Kemal Derviş ve diğer davetliler katıldı.

Yarışmanın konusu terör

Opera Trombon Dörtlüsü'nün verdiği mini konserin ardından yarışmayla ilgili tanıtım filmi gösterildi. Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Orhan Birgit, yaptığı konuşmada, 11 Eylül saldırısının terörün acımasızlığını bir kez daha gözler önüne serdiğini, terörden Türkiye'nin çok zarar gördüğünü anlattı. Önceki yarışmalarda konu belirlemediklerini belirten Birgit, bu nedenle 19'uncu yarışmaya konu olarak "terör"ü seçtiklerini ifade etti. Milli Eğitim Bakanı Mumcu da karikatürün hayatı sorgulayan bir felsefe olduğunu belirterek, terörün mizaha konu edilmesinin cesaret işi olduğunu söyledi. Mumcu, karikatürlerin, terör karşısında dile getirilemeyecek pek çok şeyi anlattığını da ifade etti.

Daha sonra, ödül törenine geçildi. Yarışmada birinci olan Türkiye'den Mehmet Ateş Gülcügil'in ödülünü Başbakan Gül, ikinciliğe değer görülen İzlanda'dan Eythor Stefansson'un ödülünü CHP Genel Başkanı Baykal, üçüncü olan Küba'dan Alberto Morales Ajubel'in ödülünü de Başbakan Yardımcısı Şahin verdi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce