|

Siyasi maganda

Meclis’te böyle bir çirkinlik görülmedi. Türkçe ezanı 70 yıl sonra yeniden gündeme taşıyan CHP’li Öztürk Yılmaz, disipline sevk edilince genel başkanı Kılıçdaroğlu’na, “Aşağılık! Defolup gideceksin! Rezil, kepaze” diyerek hakaret etti. Kılıçdaroğlu’nun siyasete sokup A Takımı’na aldığı Yılmaz, mültecileri de “ırkçı” sözlerle aşağılıyor.

Nur Banu Aras
04:00 - 10/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:17 - 10/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Öztürk Yılmaz'ın disipline sevk edilmesine neden olan "Türkçe ezan" tartışmaları devam ediyor.
Öztürk Yılmaz'ın disipline sevk edilmesine neden olan "Türkçe ezan" tartışmaları devam ediyor.

CHP'de Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın disipline sevk edilmesine neden olan "Türkçe ezan" tartışmaları devam ediyor. Parti içi kavga mahalli seçimler sonrasına bırakılmışken, Türkçe ezan tartışması ile birlikte CHP'de yeni bir iç hesaplaşma başladı. Ezanın Türkçe okunmasını istediği için kesin ihraç istemi talebi ile disiplin kuruluna sevk edilen Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na ateş püskürdü.

SÖYLEDİKLERİNİN ARKASINDAYMIŞ!

Kendisi ile ilgili disiplin soruşturmasının hukuksuz olduğunu, geri çekilmesi gerektiğini belirten Yılmaz, açıklamayı yaptığı programda söylediği her şeyin kelimesi kelimesine, virgülü virgülüne arkasında olduğunu vurguladı. Kesin ihraç istemiyle disipline sevkinin parti programıyla alakası olmadığını vurgulayan Yılmaz, "Bu disiplin soruşturması hukuksuzdur, yanlıştır, bunu kınıyorum. Siz Atatürk'e ve Cumhuriyete saldıranlara bir cevap veremiyorsunuz, onlara cevap verenleri disipline sevk ediyorsunuz" ifadelerini kullandı.

DEDİĞİM DEDİK ÇALDIĞIM DÜDÜK

Yılmaz, "Bu CHP'yi kendi babasının malı, tarlası, bahçesi gören; 'dediğim dedik, çaldığım düdük, isterseniz burada olursunuz, isterseniz defolup gidersiniz' demek isteyen bir anlayışa karşı mücadeledir. Milletvekillerini biat eden, robotlar olarak görenlerle, halkın seçtiği milletvekilleri arasındaki mücadeledir. Elhamdülillah Müslümanız, dini değerlerimize saygılıyız ama dini siyasete alet edenler, ondan nemalananlara karşı bir anlayıştır bizim anlayışımız" diye konuştu.

KOLTUĞUNU TERK ETMEYEN ANLAYIŞ

CHP'nin geçmişine saldıranlara sessiz kalındığını belirten Yılmaz, "Buna sessiz kalmak CHP'nin politikası değildir, buna karşı olmak CHP'nin politikasıdır, biz de o karşı duruşu sergiliyoruz. Koca CHP'de Cumhurbaşkanı adayı yokmuş gibi, dışarıdan devşirme adaylar için kulisler yapanlar CHP'nin politikalarını ihlal etmişlerdir. Siz birisine 'diktatör' diyorsanız, kendi partinizin içerisinde onun karbon kopyası olursanız, bu CHP politikasına aykırıdır, biz buna karşı duruş sergiliyoruz. Bütün seçimleri kaybedip hala koltuğunu terk etmeyen anlayış CHP politikası olamaz" dedi.

İŞ İŞTEN GEÇTİKTEN SONRA ÇIKTI

15 Temmuz gecesi darbe girişimini ilk kınayan milletvekili olduğunu vurgulayan Yılmaz şöyle konuştu: "'Çık ekranlara en erken sen kına' deyip baskı yapmama rağmen, saatler sonra, iş işten geçtikten sonra eğer sen çıkıyorsan, ben buna karşı duruş sergiliyorum. Hiç kimse bizim bu partiye sahip çıkmamızı bir disiplin sürecine tabi bir süreç olarak göremez. Benimle ilgili yapılan bütün disiplin soruşturması hukuksuzdur, derhal iptal edilmesi ve geri çekilmesi gerekir."

HESABIN BENİM ÖNÜMÜ KESMEK

Kılıçdaroğlu'na, "Sen yanlış yoldasın, yanlış bir iş yapıyorsun, partiyi küçültüyorsun, bizim makam, mevki derdimiz yok" diyen Yılmaz, "Benim senin iyilik yapacağına ilişkin inancım kalmamış, arkamda duramadın, beni trollere teslim ettin. Allah büyüktür, biz ona inanıyoruz. Sen istiyorsun ki çekip gideyim. Neden? Çünkü, çok iyi biliyorsun ki sen yönetemiyorsun, ben de hazırlık içindeyim. İllerden, ilçelerden, kurultay delegelerinden gelen talepleri sen de biliyorsun. Genel başkanlık konusunda bir hazırlığımın olduğunu biliyorsun. Hesabın, benim önümü kesmek, parti dışına itmek, beni şeytanlaştırmak. Sen istiyorsun ki Öztürk Yılmaz partiden defolup gitsin, çünkü sen beni rakip olarak görüyorsun, hızlı bir şekilde kamuoyunda sevilmemden, yükselişimden rahatsızsın" ifadelerini kullandı.

'GİT' DİYEREK GİTMEYECEĞİM

Yılmaz, "Partimde aşağılandım, yalnız kaldım, kimseden bir şey istemedim ama siz aşağılık bir işe imza attınız. Göreceksiniz defolup gideceksiniz, istifa etmiyorum kardeşim, ne yapıyorsan yap. Ben bu partiye, 'gel Öztürk' diyerek gelmedim, 'git' diyerek de gitmeyeceğim. Sıkıyorsa, hadi bakalım at beni buradan, rezil ol, kepaze ol" diye konuştu.


Üslubun en berbat noktası

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, CHP'nin, ezanın Arapça okunmasına da karşı olmadığını ve olmayacağını söyledi. Disiplin kuruluna sevk edilen Öztürk Yılmaz'ın, açıklamaları ve kullandığı üslubun sorulması üzerine Kaya, şunları söyledi: "Toplumun vicdanını yaralamış bir açıklama nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilmiş bu arkadaşımız şunu bilecek; Bu ülkenin değerleri var. İnanç değeri, bayrak değeri, cumhuriyet değerleri, Atatürk değeri var. Nasıl ki Atatürk'e, cumhuriyete söz söylenmesine karşıysak, dinimizin, ibadetimizin bir simgesi olan ezanın Arapça okunmasına da CHP karşı olmadı, olmayacak. Ezana ve CHP'ye haksızlık eden bu insanları saygıya ve haksızlıktan vazgeçmeye davet ediyorum."

EN TEHLİKELİ DURUŞ

Yılmaz'ın üslubunu tartışmaya bile değer bulmadığını belirten Kaya, "Ezanın Türkçe okutulması diye bir tartışmayı CHP Milletvekili sıfatıyla yapmaya kalkmak, aslında üslubunun en berbat noktası burasıdır. Bu en tehlikeli duruştur, bu tehlikeli duruşun arkasında kimler varsa önümüzdeki günlerde açığa çıkacaktır" dedi.

#CHP
#Öztürk Yılmaz
5 yıl önce