|

Şölen başladı

AK Parti’de yerel seçim heyecanı erken başladı. 145 bin teşkilat mensubu belediye başkan adaylığı için gönlünden geçen isme elektronik ortamda oy verdi. 81 ilde aynı anda yapılan temayül yoklamasının sonuçları 16.30 itibarıyla genel merkezdeki bilgisayar ekranlarına düştü. İstanbul’daki temayül yoklaması AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde kurulan çadırda yapıldı. 5 bin 100 kişi kayıt yaptırdıktan sonra kabinlerde oy kullandı. Partililer Başkent’te ise Ankara Spor Salonu’ndaki 40 kabinde oy verdi. AK Parti temayül yoklaması dışında saha araştırmaları ve anketler de yapıyor.

Fazlı Şahan
04:00 - 19/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:38 - 19/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
145 bin teşkilat mensubu belediye başkan adaylığı için gönlünden geçen isme elektronik ortamda oy verdi
145 bin teşkilat mensubu belediye başkan adaylığı için gönlünden geçen isme elektronik ortamda oy verdi

AK Parti, aday ilanı öncesinde nabızlarını tutmak için teşkilatları gruplar halinde başkente çağırdı. Yerel çalışmalarından sorumlu 12 bölge koordinatörü başkanlığındaki istişarelerde seçim hazırlıkları ele alınacak ve alternatif isimler sorulacak.

31 Mart için aday adaylık başvurularını kapatan AK Parti’de aday belirleme sürecine girilirken diğer yandan teşkilatlarla son istişareler yapılacak. Bu hafta tüm teşkilat yöneticileri gruplar halinde genel merkeze davet edildi. İl belediye başkanları, il başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları ile il genel meclisi başkanlarının olduğu geniş katılımlı toplantılar yapılacak.

ALTERNATİF İSİM İSTENECEK

Gruplar halinde gerçekleştirilecek toplantılar seçim çalışmalarının ilk ayağında Anadolu’yu turlayarak 81 ilin röntgenini çeken yerel yönetimlerden sorumlu 12 başkan yardımcısının başkanlığında olacak. Toplantılarda seçim hazırlıkları masaya yatırılacak. Teşkilat mensuplarından başkan adayları için fikir alışverişinde bulunulacak ve varsa alternatif isimler talep edilecek. Teşkilata uyum içerisinde çalışmaları yönünde gerekli talimatlar da verilecek. Özellikle listede yer alacağı söylenen genç ve kadın belediye başkan adaylarının seçim çalışmalarında yalnız bırakılmaması istenecek. Seçim çalışmalarında teşkilatlar ile milletvekillerinin eşgüdüm halinde hareket etmesi yönünde de gerekli tavsiyelerde bulunulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un başkanlığında oluşturulan strateji ekibini toplayacak.


İLK KEZ BAŞKANLIK EDECEK

Toplantıda kampanya sürecinde gelinen nokta başta olmak üzere manifesto ve miting programlarının ele alınması bekleniyor. Genel başkan yardımcıları ve cumhurbaşkanlığı danışmanlarının da yer aldığı strateji ekibi her çarşamba toplanıyor. Erdoğan’ın bu toplantıya ilk kez başkanlık edeceği bildirildi. Öte yandan, aday adaylık başvurusunu 7 binin üzerinde başvuru ile kapatan AK Parti dün temayüle gitti. Akşam saatlerinde biten oylamanın sonuçlarının 16.30’da Erdoğan’ın önüne düştüğü öğrenildi.


145 bin AK Partili 81 ilde sandığa gitti

Yerel seçim yaklaşırken AK Parti’de dün temayül yoklaması heyecanı vardı. İstanbul’daki temayül yoklaması AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde kurulan çadırda yapıldı. 5 bin 100 kişi kabinlerde oy kullandı. Başkent’te ise Ankara Spor Salonu’nda kurulan 40 kabinde oy kullanıldı. Türkiye genelinde 145 bin teşkilat mensubu 81 ilde oy verdi.


İLK KEZ KULLANILDI

Ankara Spor Salonu’nda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “İlk defa elektronik ortamda bütün teşkilat mensuplarımızın yani 145 bin kişinin oy kullanacağı ve oylama bittikten hemen sonra sonuçları alabileceğimiz temayül gerçekleştiriyoruz” açıklaması yaptı. Ünal, sonuçların 16.30 itibarıyla genel merkezde görüldüğünü ve değerlendirmeye alındığını söyledi.

BÜYÜK HASSASİYET GÖSTERİYORUZ

Yerel seçimlerin daha özellikli olduğuna dikkati çeken Ünal, “Büyükşehirlerde, illerde, ilçelerde şehri yönetecek yöneticilerin belirlendiği seçimler, o yüzden bu konuda AK Parti büyük bir hassasiyet gösteriyor. Bunun dışında saha araştırmaları, anketler, telefon anketleri, mesaj anketleri, çoklu ve çapraz olarak yaptığımız değerlendirmeler var” dedi.


  • İstifa günü: 1 Aralık
  • Yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart 2019’da sandık başına gidecek. Türkiye’de il, ilçe ve beldelerde bin 398 belediye başkanlığı için binlerce aday yarışacak. YSK’nın açıklamasına göre, hakimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri, kamu kurumu ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, subay ile astsubayların 1 Aralık 2018 günü 17.00’ye kadar istifa etmeleri gerekiyor. Siyasi partilerin il, ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs ve denetim kurullarında görev alanların da istifa dilekçelerini aynı tarihte vermesi gerekiyor.
#​AK Parti
#İstanbul
5 yıl önce