|

Solmaz: İHL'leri kolej düzeyine çıkaracağız

ÖNDER'in 40. Olağan Kongresi'nde genel başkanlığa yeniden İbrahim Solmaz seçildi. Solmaz "İHL'lerin kolej düzeyinde eğitim kalitesine kavuşmasına çalışacağız" dedi.

Yeni Şafak
01:00 - 13/01/2003 Pazartesi
Güncelleme: 13:09 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkanlığı'na İbrahim Solmaz yeniden seçildi. 40. Olağan Kongre'de tekrar seçilen İbrahim Solmaz, İHL'lere yönelik politikalarda bir normalleşmenin sağlanması durumunda eğitimde kaliteyi artırmak için çaba sarfedeceklerini belirterek, "Bugüne kadar şeytan taşlamaktan abdeste zaman bulamadık" dedi.

Cemal Reşit Rey Sergi Salonu'nda dün yapılan kongreye Çevre Bakanı İmdat Sütlüoğlu, AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin, eski Kültür Bakanlarından İsmail Kahraman, SP GİK üyesi Numan Kurtulmuş, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, Prof. Dr. Hayrettin Kahraman, Prof. Dr. Sebahattin Zaim, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile delegeler katıldı.

Kongre'nin açılış konuşmasını yapan İbrahim Solmaz, İHL'lere yönelik haksızlıkları ve yanlış uygulamaları anlatarak, "Bu gençlerin umutlarını söndürmeye hiçkimsenin hakkı yoktur" diye konuştu. Solmaz, kendilerine yönelik bütün haksız uygulmalara karşı ortamı germemek için sağduyulu davrandıklarını belirtti. İHL'lere yönelik bir normalleşmenin yaşanması durumunda okullarda eğitim kalitesinin artırılması yönünde çabalar içine gireceklerini vurgulayan Solmaz, "İmam Hatiplerin kolej düzeyinde eğitim kalitesine kavuşmasına çalışacağız" dedi.

Çevre Bakanı Sütlüoğlu da ÖNDER'in yurtdışına gönderdiği öğrencilerin çok iyi eğitim aldığını ve bu öğrenciler içinde kızının da bulunduğunu kaydederek, "Mevcut sorunun, ortamı germeden toplumsal bir uzlaşma içinde çözülmesini isterim" dedi. Hayrettin Kahraman,Türkiye'de irtica adı altında dindar insanlarla mücadele edildiğini ifade ederek, Türkiye'de bir eşcinselin hak ve özgürlüklerinin bir dindardan daha geniş olduğunu söyledi.

  • SELAH KEMALOĞLU, İSTANBUL


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    21 yıl önce