|

SoLoMo ile daha hızlı pazarlama

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de iş dünyası yeni pazarlama konsepti SoLoMo'ya odaklandı. Türkiye'yi SoLoMo ile tanıştıran Yellow Medya Genel Müdürü Trevor Nadeau, bu yeni konseptten sadece büyük ölçekli firmaların değil, KOBİ'lerin de yararlanabileceğini belirtti

Merve Onkök
00:00 - 17/07/2012 الثلاثاء
Güncelleme: 23:07 - 16/07/2012 الإثنين
Yeni Şafak
SoLoMo ile daha hızlı pazarlama
SoLoMo ile daha hızlı pazarlama

Sosyal, lokal ve mobil dijital platformların bir arada kullanılmasından oluşan ve adını da bu platformların kısaltmasından alan yeni pazarlama konsepti SoLoMo, müşterileri KOBİ'lerin kapılarına dek yönlendirerek satışları doğrudan etkiliyor. Yellow Medya Genel Müdürü Trevor Nadeau, SoLoMo'nun, firmaların çeşitli sosyal ağlar başta olmak üzere, lokal ve mobil arama motorları, araç içi navigasyon sistemleri, kişisel navigasyon cihazları, online ve mobil harita platformlarında kolaylıkla bulunabilmesini sağlayan bir “kontrol listesi” olduğunu söyledi.

ÖNCE MOBİL WEB SİTESİ

Yaygın kanının aksine, SoLoMo'nun sadece büyük ölçekli firma ve markalar tarafından değil, KOBİ'ler tarafından da kullanılabileceğine değinen Nadeau, şu bilgileri verdi: “Mobil uyumlu web sitesine sahip olan bir KOBİ, bugüne kadar sahip olduğu en çalışkan satışçıyı da bulmuş demektir. Web siteleri haftada 7 gün 24 saat, hem de hiç şikâyet etmeden ve de bir gün bile izin almadan çalışır." Nadeau, SoLoMo çalışmalarında, firmanın resmi makamlarda kayıtlı olduğu ticari adı değil, işletmeye ait tüketici tarafından tanınan adın ve markaların kullanılması gerektiğini belirtti.


Eksiksiz bir adres bilgisi oluşturun

Nadeau, SoLoMo ile ilgili KOBİ'lere şu ipuçlarını verdi: "Daire numarası, kat numarası, bina adı ve numarası, sokak, cadde, bulvar, bölge ve şehir gibi tüm adres bilgileri eksiksiz olarak belirtilmelidir. Aynı zamanda, 'Sultanahmet Camii'nin tam karşısı' gibi, kolay bulunabilecek bir noktaya göre tarif vermek de son derece yararlıdır. Türkiye, dünyadaki en detaylı adreslendirme yapılarından birine sahip. Bu nedenle, detaylı adres bilgisine sahip firmalar, potansiyel müşterilerin kendilerini çok daha kolay bir şekilde bulabilmelerini de sağlar. Coğrafi konumlandırma SoLoMo pazarlama faaliyetleri için çok önemlidir. Birçok akıllı telefon, mobil uygulama, sosyal ağ ile harita ve navigasyon cihazı, bir firmanın konumunu belirleyebilmek için coğrafi konumlandırmanın doğruluğundan güç alır."


En popüler dijital haritaya kayıt şart

Trevor Nadeau, şöyle devam etti: "SoLoMo'dan maksimum verimi almak isteyen KOBİ'ler, Türkiye'de yoğun bir şekilde kullanılan dijital harita platformları Google Haritalar, Yandex.Haritalar, Nokia Haritalar ve TomTom Places'ta mutlaka yer almalılar. Bu dört büyük harita platformlarında bulunan bir KOBİ, başta navigasyon cihazları olmak üzere, mobil cihazlarda, mobil uygulamalarda, online ve mobil sitelerde, sosyal ağlarda ve arama motorlarında yer almayı da garantilemiş demektir."


KOBİ'lere güvenli kart

Türkiye'de kart koruma ürünleri ile tanınan İngiltere merkezli CPP firması ile, KOBİ Bankacılığı alanında uygulamalarıyla bilinen Denizbank, hem ticari hem de şahsi kartları aynı anda koruma altına alan 'Safecard KOBİM'i hizmete aldı. AXA Sigorta güvencesiyle sunulan Safecard KOBİM, aynı şirketten maksimum 5 kişiye ait hem ticari hem de şahsi kartları çalınma ve kaybolmaya karşı teminat altına alırken, limitsiz ve ücretsiz asistans hizmetleriyle de kişilerin hayatlarını kesintisiz devam ettirebileceği bir güvence sunuyor. DenizBank KOBİ ve Tarım Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sun, yeni ürünle ilgili, “Safecard KOBİM ile İşletme Kart sahibi bütün esnaflarımızın cüzdanlarında bulunan tüm kartlarını, kayıp ve çalıntı riskine karşı sigortalıyoruz' diye konuştu.


Çalışanları iş kazasına karşı Td aşısı koruyacak

Günümüzde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sanayileşmeye bağlı olarak iş kazaları ve meslek hastalıkları sıklıkla görülüyor. İş kazalarının sebep olduğu hasarların başında ise yaralanmalar geliyor. Bir diğer risk ise bu yaralanmalar sonrası çalışanların sağlığını tehdit eden tetanoz gibi hastalıklar... Bu nedenle çalışanları korumak için alınması gereken önlemlerin arasında mutlaka tetanoz aşısının da yer alması gerekiyor. Tetanoza karşı etkili olan ve erişkinler için özel olarak üretilen Td (erişkin tipi tetanoz ve difteri) Aşısı, Keymen İlaç tarafından Türkiye'ye getirildi.



٪d سنوات قبل