|

Solunum cihazı bozuk iddiası!

Gazi Üniversitesi Hastanesi Dekanı Prof. Dr. Peyami Cinaz solunum cihazına bağlı 5 çocuğun cihazların bozulması nedeniyle kalbinin durduğu iddiasıyla ilgili olarak, "O cihazlar eğer bozuk olsaydı o hastalar şu an destek tedavilerini almazlardı.

İha
00:00 - 6/01/2011 Perşembe
Güncelleme: 13:07 - 6/01/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Solunum cihazı bozuk iddiası!
Solunum cihazı bozuk iddiası!

Cihazlar bazen fonksiyonlarını yaparken biz ayarlama yaparız. Ayarlasanız 5'ini aynı anda bozamazsınız" dedi.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Dekanı Prof. Dr. Peyami Cinaz, solunum cihazına bağlı 5 çocuğun kalbinin durduğu iddiasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Cinaz, dün akşam ki olayın daha öncede aileye de söyledikleri ve beklenen bir ölüm olduğunu söyledi. Hayatını kaybeden çocuğun beyin fonksiyonları ile ilgili bir rahatsızlığı olduğunu belirten Cinaz, "Bu destek dün akşama kadar sürdü. Bunu ömür boyu destekleme şansımız yoktu. Tabii doğaldır aile çocuğunu kaybettikten sonra bu tür bir acının verdiği etkiye bağlı olarak bu durumu yaşayabilir. Dünyanın hangi hastanesine hangi fakültesine giderseniz gidin bu hastalığın adı da belli tedavisi de destek dışında yok. Bugün olmasa yarın bu sonuç olurdu" dedi.

Ailenin solunum cihazının bozulduğu ve diğer çocukların da kalbinin durduğu iddiasının hatırlatılması üzerine Cinaz, "Ben çekim de yaptırdım. Bozuk olduğu söylenen cihazların şu an hastalarımıza bağlı olduğunu da gösterdim. O cihazlar eğer bozuk olsaydı o hastalar şu an destek tedavilerini almazlardı. Cihazlar bazen fonksiyonlarını yaparken biz ayarlama yaparız. Solunum fonksiyonlarında bazı değişmeler yapılabilir ve hekim olarak devreye girer ve ayarlama yaparız. Aynı anda 5 cihazın bozulması akla ve mantığa uygun olan bir olay değil. Ayarlasanız 5'ini aynı anda bozamazsınız. Gazi gibi teknolojisi yüksek bir hastanede böyle bir durumun söz konusu olması da mümkün değil. Şu anda benim hastanemde bu cihazlardan 100 tane var. Bunlar çok pahalı bulunması imkansız olan cihazlar değil. Her hastanede bulunması gereken cihazlar" dedi.

Gazi Hastanesi yoğun bakımında tedavi gören ve dün akşam hayatını kaybeden 2 yaşındaki Türkan Akbay'ın babası Ali Akbay ise hastane yönetimini suçladı. Cihazlarından bozulduğu iddiasında bulunan Akbay, yoğun bakım servisindeki 5 çocuğa kalp masajı yapıldığını gördüğünü ileri sürdü.

13 yıl önce