|

Soma'da şoke eden görüntü

Soma'daki facianın yaşandığı Eynez bölgesi yakınında yer alan ve maden ocaklarının arasındaki bir süredir kullanılmayan "Kısrakdere-Elek yolu"nda yarıklar oluştu.

Aa
00:00 - 19/05/2014 Pazartesi
Güncelleme: 18:22 - 19/05/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Soma'da şoke eden görüntü
Soma'da şoke eden görüntü

Soma'da kömür ocaklarının yoğun olarak yer aldığı "Kısrakdere-Elek" olarak bilinen asfalt yolda oluşan derin yarıklar, araç geçişine izin vermiyor. Araçların bölgede yeni yapılan yolu kullanması nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldır kapalı olduğu bildirilen yolda, bazı kısımlarda oluşan 1 metre derinliğindeki yarıklar nedeniyle yayalar dahi güçlükle yürüyebiliyor.

Facianın meydana geldiği ocağın işleten Soma Holding AŞ'nin Işıklar İşletmesi'nin de yer aldığı bölgedeki asfaltta oluşan yarıklara, madenlerdeki kazıların yol açmış olabileceği iddiaları ortaya atıldı.

Bölgede bulunan bir işletmede madenlerde kullanılan iş makinelerinin tamir işini yapan Nimet Özden (62) ise 29 yıldır bölgede bulunduğunu söyleyerek, yeni yapılan yol nedeniyle "Kısrakdere Elek yolu"nun kullanılmadığını, asfalttaki bozulmanın da 6-7 ay önce başladığını bildirdi.

Özden, bozulmanın yolun kullanılmaması nedeniyle bakımının yapılmaması ve yağışlardan oluşmuş olabileceğini öne sürdü.

10 yıl önce