|

Sömestirde 450 bin tatil yolcusu

Sömestirde 450 bin kişi tatile çıkacak. Aileler, Uludağ, Kartalkaya gibi kayak merkezlerine yönelirken bu listeyi Kapadokya, Eskişehir ve Kars takip ediyor. Tatili yurt dışında geçirmek isteyenler ise rotalarını Bulgaristan ve Makedonya’ya çevirecek.

Yeni Şafak ve
08:00 - 19/01/2018 Cuma
Güncelleme: 10:36 - 19/01/2018 Cuma
Yeni Şafak
Tatil döneminde Türkiye’nin farklı noktalarındaki tatil rotalarında da hareketlilik yaşanacak.
Tatil döneminde Türkiye’nin farklı noktalarındaki tatil rotalarında da hareketlilik yaşanacak.

2017-2018 eğitim-öğretim yılının birinci dönemi bugün sona erecek. Öğrenciler, ikinci yarı yıl için enerji depolama imkanı bulacak. Tatil döneminde Türkiye’nin farklı noktalarındaki tatil rotalarında da hareketlilik yaşanacak.

GEÇEN YIL 350 BİNDİ

Tatile çıkacakların tercihleri, kış mevsimi dolayısıyla daha çok kayak merkezlerine yönelirken, Kapadokya ve Karadeniz’in yanı sıra Eskişehir ve Kars’a gerçekleştirilecek kültür turları da tatilcilerin tercihleri arasında yer alacak. Tatili yurt dışında geçirmek isteyenler ise rotalarını çoğunlukla Bulgaristan ve Makedonya’ya çevirecek. TÜRSAB Başkanı Ulusoy, geçen yıl sömestir tatili kapsamında 350 bin kişinin tatile çıktığını, bu yılki sayının 400-450 bin aralığında olmasını beklediklerini bildirdi. Sömestir tatili için yurt içinde en çok kayak merkezlerinin rağbet gördüğüne değinen Ulusoy, “Uludağ başta olmak üzere, Kartalkaya, Palandöken, Erciyes ve Sarıkamış kayak turizminde talebin yüksek olduğu noktalar. Bununla birlikte kültür turları da sömestir döneminde talep göre yurt içi turlar arasında” dedi.

Karne günü!

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci, bugün karne alarak yarıyıl tatiline başlayacak. 2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 5 Şubat'ta başlayacak ve 8 Haziran'da sona erecek.


#Eğitim
#Karne
#Sömestr
6 yıl önce