|

Kahramanmaraş'ta yangın söndürme uçağı düştü

Kahramanmaraş'ta yangın söndürme uçağı, su bıraktıktan kısa bir süre sonra düştü. Bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edilirken, uçakta bulunan 8 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Uçak, yangınlarla mücadele etmek üzere Orman Genel Müdürlüğüne bağlı görev yapan 3 Rus söndürme uçağından biriydi.

15:07 - 14/08/2021 Cumartesi
Güncelleme: 17:54 - 14/08/2021 Cumartesi
Düşen Rus yangın söndürme uçağı.
Düşen Rus yangın söndürme uçağı.

Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangınına havadan müdahale eden yangın söndürme uçağı düştü. Bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Bertiz bölgesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, söndürme çalışmalarına havadan da destek verildi. Çalışmalara katılan bir söndürme uçağı, henüz belirlenemeyen nedenle düştü. Bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.

KARADAN VE HAVADAN MÜDAHALE

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, yaptığı açıklamada, gün içerisinde Onikişubat ilçesi Ilıca Mahallesi Almalı mevkisindeki ormanlık alanda yıldırım isabet etmesi sonucu yangın çıktığını söyledi. Orman yangına hem karadan hem de havadan müdahale edildiğini belirten Coşkun, "Bölgeye uçak da sevk etmiştik ancak bir süre önce uçakla irtibat kesildi ve düştü. Şu an olay çok yeni. Uçağın düştüğü bölgeye çok sayıda ekip gönderdik" dedi.



8 KİŞİ VARDI: KURTULAN OLMADI

Orman Genel Müdürlüğü tarafından Rusya'dan kiralanan uçakta bulunan 3'ü Türk, 5'i Rus 8 mürettebatın hayatını kaybettiği açıklandı.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Be-200 uçağı Adana yakınlarında iniş yaparken düştü. Kazayı araştırmak üzere bir ekip kaza bölgesine gönderildi" denildi.

MSB'den açıklama

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, "Kahramanmaraş’taki yangın söndürme çalışmalarına katılmak için Adana’dan havalanan bir Rus yangın söndürme uçağının kaza kırıma uğradığı bilgisi üzerine, İncirlik’ten bir helikopter ile Konya’dan bir uçak, arama-kurtarma çalışmalarına destek için bölgede görevlendirilmiştir" denildi.

Valilikten açıklama: Mürettebattan kurtulan yok

Kahramanmaraş Valiliğinden, orman yangınına müdahale eden yangın söndürme uçağının düşmesiyle ilgili açıklama yapıldı. Valiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, mürettebattan kurtulan olmadığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

  • “İlimiz Dulkadiroğlu ilçesi Bertiz bölgesinde ormanlık alanda, yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangına müdahale etmek amacıyla havalanan Rus yangın söndürme uçağı Kısık Vadisi Mevkiinde mürettebatıyla birlikte düşmüştür. Olayın gerçekleştiği andan itibaren olay yerine ekiplerimiz anında sevk edilmiş, ilk bilgilere göre mürettebattan kurtulan olmadığı tespit edilmiştir."

OGM'den açıklama

Orman Genel Müdürlüğünden (OGM) yapılan açıklamada, "Kahramanmaraş’taki orman yangınına müdahale için Adana’dan kalkan Beriev 200 tipi yangın söndüme uçağımızın düşmesi sonucu Türk ve Rus 8 mürettebat hayatını kaybetmiştir" ifadeleri kullanıldı.


#Kahramanmaraş
#Ilıca
#Son dakika
#Uçak
#Yangın Söndürme
3 yıl önce