|

Son rötuşlar

Mehmetçik, Afrin harekatı için emir beklerken, Genelkurmay Başkanı Akar ile MİT Müsteşarı Fidan, Moskova’ya giderek Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov ile görüştü.

Yeni Şafak ve
08:00 - 19/01/2018 Cuma
Güncelleme: 10:28 - 19/01/2018 Cuma
Yeni Şafak
Org. Hulusi Akar ve Hakan Fidan Moskova’da
Org. Hulusi Akar ve Hakan Fidan Moskova’da

Afrin harekatı, Rusya ile iletişim ve koordinasyon halinde yapılacak. Bu doğrultuda harekat kararının verildiği Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrası Moskova’ya giden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan, muhataplarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Esed’in bulunduğu bölgede harekata zarar verecek herhangi bir adım atılmaması konusu Akar ile Rus mevkidaşı Valery Gerasimov arasında konuşuldu. Türkiye, Rus muhataplarından Esed’in elinde bulunan Afrin’in batısındaki hattan terörist örgüte lojistik destek sağlanmaması konusunda gerekli tedbirlerin alınmasını ve Türkiye’nin teröristlere karşı vereceği mücadelede Tel Rıfat bölgesinden Esed rejiminin herhangi bir tacizde bulunmaması konusunda hassasiyet istiyor. Harekat süresince Ankara-Moskova iletişim hattı açık tutulacak. Türk heyeti, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile de biraraya geldi.

REJİM TEHDİT SAVURDU

ABD’nin Suriye PKK’sını ‘ordulaştıracağını’ ilan etmesi sonrası terör örgütünü ‘ihanetle’ suçlayan Esed rejimi, Türkiye’nin Afrin’e müdahalesi gündeme gelince fabrika ayarlarına geri döndü. İç savaş sürecinde PKK ile birçok noktada işbirliği yürüten rejim, teröristleri yok etmek üzere olan Türkiye’ye tehditler savurdu. Afrin’de Türk savaş uçaklarının kullanılması halinde Suriye’deki hava savunma sistemlerinin devreye gireceğini iddia eden Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Faysal Mikdad, “Saldırıya geçilmesi durumunda hava savunma sistemlerimiz Türk uçaklarını düşürmeye hazır olacak” dedi. Moskova’da Genelkurmay Başkanı Akar’ın, Rus muhataplarına bu durumu da ilettiği ve gerekenin yapılmasını istediği belirtiliyor. Akar’ın, rejimin elindeki Rus S-300 ve S-400 gibi sistemlerin, harekâtın güvenliğini riske atma ihtimalini önlemek için harekat süresince sıkı kontrol altında tutulması talebinde bulunduğu iddia edildi.


#Türkiye
#Rusya
#Hulusi Akar
6 yıl önce