|

Sonsuz mücadele

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Cumhuriyet'in kuruluşu için Milli Mücadele'nin başladığı 19 Mayıs 1919’un 100’üncü yılına özel logo tasarladı. Logoda Türkiye’yi kuşatma altına almak isteyenlere karşı ‘sonsuz mücadele’ mesajı verildi.

Fazlı Şahan
04:00 - 21/04/2019 الأحد
Güncelleme: 02:33 - 21/04/2019 الأحد
Yeni Şafak
19 Mayıs 1919 tarihinin 100. yılı dolayısıyla oluşturulan logo ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
19 Mayıs 1919 tarihinin 100. yılı dolayısıyla oluşturulan logo ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İstanbul’dan yola çıkarak Samsun’a ulaşmasıyla başlayan İstiklal Mücadelesi’nin mihenk taşlarından olan 19 Mayıs 1919 tarihinin 100. yılı dolayısıyla oluşturulan logo ve kurumsal kimlik çalışmaları tamamlandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 100. yıl kutlamaları için hazırlanan logo, kurumsal kimlik, etkinlik programı ve diğer duyurulara “yuzuncuyil.gov.tr” internet sitesinden ulaşılabilecek.

SAMSUN’DAN BAŞLAYACAK

  • Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı etkinlikleri, Milli Mücadele’nin ilk ateşinin yakıldığı Samsun’dan başlayacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’a ayak basarak başlattığı milli mücadele adım adım hatırlanacak. Bu yıl başlayacak olan ve Cumhuriyetin ilanının 100’üncü yılı olan 2023 yılına kadar devam edecek olan 100’ncü yıl etkinlikleri için logo belirlendi. Logo ile birlikte etkinlik programı da açıklandı. Logo ve etkinlik programı
    aderesinden yayınlandı.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI YÜRÜTECEK

Milli Mücadele’nin başladığı 19 Mayıs 1919’un 100’üncü yılı vesilesiyle başta Samsun olmak üzere 2019 yılı boyunca tüm Türkiye’de gençlik, spor ve kültür etkinlikleri düzenlenecek. Etkinlikler Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının koordinasyonunda yürütülecek.

RESMİ YAZIŞMALARDA KULLANILACAK

Yıl boyunca gerçekleştirilecek tüm gençlik, spor ve kültür etkinliklerine ilişkin logo, afiş, duyuru, davetiye, ilan ve benzeri belge ve görsel dokümanlar, 100’üncü yıl kutlamaları için oluşturulan kurumsal kimliğe uygun olarak kullanılacak. Belirlenen 100’üncü yıl logosu başta Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Samsun Valiliği olmak üzere tüm ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca 2019 yılı boyunca tüm resmi yazışmalarda kullanılacak.

100. yıl kutlamaları kapsamında yapılacak sportif faaliyetler Gençlik ve Spor Bakanlığınca, kültür, sanat, turizm ve tanıtım alanında yapılacak etkinlikler de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından planlanıp yürütülecek.

İSTİKLAL ATEŞİ SÖNMEYECEK


100’üncü yıl etkinlikleri için hazırlanan internet sitesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da mesajı yayınlandı. Erdoğan’ın mesajında, 100 yıl önce başlayan milli mücadelenin bugün de aynı kararlılık ve inançla devam ettiği vurgusu yer aldı. Erdoğan mesajında şu ifadeleri kullandı: “Milli Mücadeleyi başlatan sürecin 100. yıldönümüne ulaşmış olmanın mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan istiklal meşalesi, Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek tüm vatan sathına yayılmıştır. Misak-ı Milli’nin ilanıyla girilen yol, Ankara’da Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla yeni bir safhaya ulaşmıştır. 19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme asla boyun eğmeyen milletimizin varoluş mücadelesinin ilk adımıdır. Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin ilk değil, binlerce yıllık tarihindeki son devletidir. İstiklal mücadelemizin en önemli dönüm noktası olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Gazi Mustafa Kemal’in milletimize armağanıdır. Bu bayramı, 100’üncü yıldönümü münasebetiyle, önceki yıllara göre çok daha çok coşkulu, çok daha geniş katılımlı, maziden atiye uzanan köprüyü yeni nesillere çok daha iyi anlatabilecek şekilde kutlamayı planlıyoruz.Milletimiz, 15 Temmuz darbe girişimi ile terör örgütlerinin vatanını hedef alan içerideki ve dışarıdaki tüm saldırılarına, bir asır önceki cesaretiyle karşı koyarak, içindeki istiklal ateşinin asla sönmeyeceğini göstermiştir.”

  • Seçim zirvesi
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda İstanbul’daki yerel seçim sonuçları ile seçim sonrası atılacak adımlar ele alındı.
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanlarıyla toplantı yaptı. Kısıklı’daki konutundan Sütlüce’deki AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na gelen Erdoğan’ı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ile partililer karşıladı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı, yaklaşık 2,5 saat sürdü. Toplantıda İstanbul’daki yerel seçim sonuçları ile seçim sonrası atılacak adımlar ele alındığı öğrenildi.
#​Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı
#Milli Mücadele'
#19 Mayıs 1919
#Logo
٪d سنوات قبل