|

Soruşturma polise uzandı

Rabia Naz soruşturması olay yeri incelemeye uzandı. Önce hastaneye gittikleri, sonrasında evin önünde inceleme yaptıkları belirtilen polisler hakkında ‘görevi ihmal’den soruşturma açıldı. Baba Şaban Vatan, “Adalete olan inancımız tam” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 18/04/2019 четверг
Güncelleme: 00:22 - 18/04/2019 четверг
Yeni Şafak
Kızlarını kaybeden acılı ailenin hukuk mücadelesi sürüyor.
Kızlarını kaybeden acılı ailenin hukuk mücadelesi sürüyor.

Giresun Eynesil'de evlerinin önünde yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümü ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün talimatı üzerine Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) başlattığı yeniden soruşturma için müfettiş incelemesi sürerken, küçük kızın yaralı bulunmasının ardından evin önünde olay yeri incelemesi yapan polisler hakkında soruşturma açıldı.


'GÖREVİ İHMAL' SORUŞTURMASI

Polislerin, olay yerinde gerekli güvenlik önlemi almadıkları, hastaneye gidip ardından evin önüne gelerek inceleme yaptıkları gerekçesiyle 'görevi ihmal suçundan' haklarında soruşturma başlatıldığı belirtildi. Bu kapsamda polis memurlarının ifadelerine başvuruldu. Soruşturmada ayrıca, ifadelerine başvurulan 60 tanığın yeniden dinlenmesine karar verildi. Giresun Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde özel bir ekip de olayın yeniden soruşturulması için görevlendirildi.

‘ADALETE İNANCIMIZ TAM’

Yaşanan gelişmeleri olumlu bulduğunu belirten baba Şaban Vatan, “Sürecin başından beri olay yeri incelemesinde yapılan yanlışları ve eksikleri aktarmaya çalıştık. Kolluk görevlilerinin şüpheli ölüm araştırmasından ziyade olayı intihar diyerek kapatmasını gördük. Bu defa kızımın ölümündeki sır perdesinin kalkacağına inanıyorum. Adalete olan inancımız tam. Devletimizin Rabia'mızın ölümünün ardında kim varsa onlara tavizsiz cezasını vereceğinden eminiz” diye konuştu.

  • Aile ‘araba çarptı’ diyor
  • 12 Nisan 2018’deki olay sonrası Rabia Naz’ın kesin ölüm nedeninin tespiti için Adli Tıp’tan istenen raporda, kızın genel beden travmasına bağlı kırık ve iç organ yaralanması sonucu yaşamını yitirdiği, bunun da yüksekten düşme ile uyumlu olduğu kaydedilmişti. Acılı aile ise araba çarpan kızlarının yaralı olarak evin önünde bırakıldığını savunmuştu.
#​Rabia Naz Vatan
#Soruşturma
#Şaban Vatan
#​Giresun
#Eynesil
5 лет назад