|

Sosyal medyada Afrin kıskacı

TSK’nın Afrin’de başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’nın ardından, terör seviciler günyüzüne çıktı. İçişleri Bakanlığı 81 ile yazı göndererek sosyal medya paylaşımlarının incelemeye alınmasını istedi. 364 kişi hakkında yasal işlem yapıldı, 38 kişi gözaltına alındı, 1 kişi tutuklandı.

Yeni Şafak ve
08:00 - 23/01/2018 Salı
Güncelleme: 10:46 - 23/01/2018 Salı
Yeni Şafak
Kütahya Emet Devlet Hastanesi’nde görevli çocuk doktoru Özkan B.
Kütahya Emet Devlet Hastanesi’nde görevli çocuk doktoru Özkan B.

Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Önlü’nün “...Türk devleti Afrin’e saldırıyor çünkü Kürtlere ve Kürt kazançlarına aykırı...” ifadeleri yer alan İngilizce metin ve yaralı bir çocuk fotoğrafı içeren paylaşımlar yaptığı belirtildi. Önceki gün de HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen hakkında soruşturma, Van Milletvekili Nadir Yıldırım hakkında da inceleme başlatılmıştı.

8 İLDE 38 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Cumhuriyet Başsavcılıklarınca başlatılan soruşturmalar kapsamında 8 ilde sosyal medyada harekatla ilgili gerçek dışı bilgiler aktardıkları ve terör propagandası yaptıkları belirlenen 38 kişi gözaltına alındı, 1 kişi tutuklandı. Diyarbakır’da 17, İstanbul’da 9, Muğla’da 5, Mardin ve Kars’ta 2’şer, Muş ve Kütahya'da da 1'er şüpheli yakalandı. Ağrı'da yakalanan 2 kişiden biri tutuklandı, diğerinin işlemleri sürüyor. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı 57 kişi hakkında soruşturma başlattı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da 12 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarttı. Diyarbakır’daki operasyonda HDP Bismil İlçe Başkanı Refai Baran da gözaltına alındı.

TERÖR SEVİCİ ÇOCUK DOKTORU

Soruşturma kapsamında Kütahya'da gözaltına alınan doktor ise suçlamaları reddetti. Kütahya Emet Devlet Hastanesi’nde görevli çocuk doktoru Özkan B. (30), terör propagandası, FETÖ savunuculuğu ve devlete yönelik hakaret içeren paylaşımların kendisine ait olmadığını, hesabın çalındığını iddia etti.

#PKK
#Afrin
#Medya
6 yıl önce