|

Soydan: Kuş'un arkadaşı değilim

İstanbul Büyükşehir Belediyesi idari işlerden sorumlu eski Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Soydan, Mahmut Kuş ile arkadaş olmadığını belirtti.

Yeni Şafak
00:00 - 31/08/2002 Cumartesi
Güncelleme: 14:53 - 18/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Soydan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bürokratların tasfiye edilmesinde kilit rol oynadığı iddia edilen Mahmut Kuş ile herhangi bir arkadaşlığının bulunmadığını ifade etti. Gazetemizde yayınlanan bir haberle ilgili açıklama yapan Soydan, Kuş ile arkadaş olmadığını belirterek, açıklamasında şunları söyledi:

'Kuş'la birlikteliğim olmadı'

"Ben Mahmut Kuş'u atandıktan sonra belediyede tanıdım. Mahmut Kuş ne benim arkadaşım, ne de onunla hiç birlikteliğim yoktur. Onun yerine atanmaktan başka müşterekliğimiz olmamıştır. Randevusuz her gelenin görüşebildiği, geçmişte Belediye üzerinde estirilen teftiş ve baskılara karşı tüm çalışanlara moral veren biri olarak göreve başladım. Bunu bana çalışma arkadaşlarım ifade etmiştir. Büyükşehir belediyesinde bir şeyler bulabilmek için suçsuz insanlara karşı yürütülen iftira, karalama, suç tasnii, korkutma, sindirme gibi furyada hep mazlum ve mağdurların yanında yer aldım."

Operasyon ile ilgim yok
Soydan çok sayıda bürokratın görevden alındığı operasyon ile hiç bir ilgisinin bulunmadığını belirterek, "Teftişte açığa alınan arkadaşlarımıza sahip olmuş ve onların daha yüksek mevkilerde görevlendirilmesi için çaba sarfeden biri oldum. Çünkü bu insanlar dürüsttü. Birbirimize sırtımızı verdik. Güvendik" dedi. Soydan isminin Kemal Alemdaroğlu ile zikredilmesinden de üzüntü duyduğunu belirtti.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce