|

Sözcü Gazetesi davasında mütalaa hazırlandı

Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay ve yazarlarının FETÖ’den yargılandığı davada savcı mütalaasını hazırladı. Burak Akbay'ın savunması alınamadığı gerekçesiyle dosyasının ayrılması istenilen mütalaada; sanıklar Emin Çölaşan, Necati Doğru, Gökmen Ulu, Metin Yılmaz, Mustafa Çetin, Yücel Arı, Yonca Yücekaleli hakkında ise 'FETÖ/PDY'nin içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte bu örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istenildi. Öte yandan, yurt dışında yaşayan Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay hakkında kırmızı bülten kararı çıkartılmasına ilişkin işlemlerin başlatılmasına karar verdi.

11:38 - 18/04/2019 Perşembe
Güncelleme: 11:58 - 18/04/2019 Perşembe
IHA
Sözcü Gazetesi yazarları Çölaşan ve Doğru, FETÖ'ye yardım iddiasıyla suçlanıyor.
Sözcü Gazetesi yazarları Çölaşan ve Doğru, FETÖ'ye yardım iddiasıyla suçlanıyor.

Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay ve yazarlarının FETÖ’den yargılandığı davada savcı mütalaasını hazırladı.

Burak Akbay'ın savunması alınamadığı gerekçesiyle dosyasının ayrılması istenilen mütalaada; sanıklar Emin Çölaşan, Necati Doğru, Gökmen Ulu, Metin Yılmaz, Mustafa Çetin, Yücel Arı, Yonca Yücekaleli hakkında ise 'FETÖ/PDY'nin içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte bu örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istenildi.

Akbay hakkında kırmızı bülten çıkarılacak

  • Öte yandan, Sözcü Gazetesi sahibi ve çalışanlarının yargılandığı FETÖ davasında mahkeme, gazetenin sahibi Burak Akbay hakkında kırmızı bülten kararı çıkartılmasına ilişkin işlemlerin başlatılmasına karar verdi.

Mediha Olgun için karar


Mütalaada, sanık Mediha Olgun hakkında etkin pişmanlık hükümlerinin de uygulanması istendi. Mütalaanın ardından, sanık ve avukatları mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre istedi.

Heyet, sanık ve avukatlara mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre vererek, duruşmayı erteledi.

Hatırlanacağı üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, gazeteci Uğur Dündar ve Saygı Öztürk'ün de aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında yürütülen soruşturma sonucunda ise takipsizlik kararı vermişti.

#Sözcü gazetesi
#FETÖ
5 yıl önce