|

SPK''nın adaletinden şüphemiz yok

Turkcell''in sahipliği konusunda uzun süreden beri devam eden tartışmaların bir an önce sonlandırılması gerektiğini vurgulayan Per Arne Blomquist, ''TeliaSonera Turkcell''in kurucu ortaklarından birisi ve yüzde 38 hisse ile uzun dönemli stratejik yatırımcısıdır. Turkcell''in Türkiye''de ve başka ülkelerde gelişmesi ve kurumsal yönetim ilkeleriyle uyumlu olması konularında bizlerle aynı düşüncede olan hissedarlar ile işbirliğine açığız'' değerlendirmesinde bulundu.

.
00:00 - 22/06/2013 Cumartesi
Güncelleme: 22:11 - 21/06/2013 Cuma
Yeni Şafak
SPK''nın adaletinden şüphemiz yok
SPK''nın adaletinden şüphemiz yok

Turkcell''in İsveçli hissedarı TeliaSonera''nın Dünya Başkanı Per-Arne Blomquist, Turkcell''deki yönetim yapısına ilişkin, ''Sermaye Piyasası Kurulu''nun (SPK) soruna, Türkiye''deki tüm yatırımcıları da memnun edecek adil bir çözüm bulacağından şüphemiz yok'' dedi. 24 Haziran''da yapılacak olan Turkcell Genel Kurulu öncesinde açıklamalarda bulunan Blomquist, TeliaSonera olarak, temettü dağıtımını da içeren Genel Kurul''un başarıyla sonuçlanması için tüm çabayı göstereceklerini ancak, sorunu tek başlarına çözemeyeceklerinin de bilinci içinde olduklarını söyledi.

SORUN ÇÖZÜLECEK

Sürecin çözüm yolunda ilerlenmesinin son derece önemli olduğunu belirten Blomquist, ''Borsa İstanbul''da ve New York Borsasına açık olan Turkcell''in yönetimindeki tıkanıklığı çözmek üzere SPK''nın yaklaşımı yabancı yatırımcılar tarafından takip edilmektedir. Mevcut üyelerin görevden alınarak yerlerine tümüyle SPK tarafından seçilmiş üyelerin atandığı bir yapı kabul edilemez bu durumdur. Türkiye ve yurtdışındaki hissedarların menfaatlerine aykırı olacağı da açık'' dedi.

11 yıl önce