|

Spora hazır olun

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel’in kaçırılmasıyla ilgili davanın gerekçeli kararı açıklandı. Kararda, Binbaşı Zafer Gümüş’ün emrindeki askerlere 18.00- 22.00 sularında Whatsapp'tan "Hazır olun. Spor malzemeleriniz hazır olsun. Geç saat bizi yorabilir" şeklinde mesaj attığı belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/02/2018 Pazar
Güncelleme: 03:47 - 25/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel
Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel

FETÖ’nün hain 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, dönemin Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel’in kaçırılmasıyla ilgili davada karar açıklandı. İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada Kurmay Binbaşı Cüneyt Aydoğan, Üsteğmen İbrahim Halil Tekatlı, Üsteğmen İsa Demirbilek, Yüzbaşı Semih Barbaros Üstün ve Binbaşı Zafer Gümüş’e ağırlaştırılmış müebbet ve 12’şer yıl hapis cezası verildi, 2 sanık ise beraat etti. Mahkeme davayla ilgili gerekçeli kararını tamamladı. Gerekçeli kararda 13 ve 14 Temmuz tarihlerinde 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda gerçekleşen darbe toplantılarına komutanlığın komuta kademesindeki bazı rütbelilerin katıldıkları, bu kişiler arasında Binbaşı Zafer Gümüş’ün de yer aldığına dikkat çekildi.

DARBE TOPLANTISINDA KARAR ALINDI

‘Yurtta Sulh’ grubunun üst düzey devlet görevlilerinin enterne edilmeleri için görüştükleri belirtilen kararda, Gümüş’ün darbe karşıtı olabileceklerin nerede alıkonacaklarını 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı’ndaki darbe toplantısında kararlaştırdıkları belirtildi. Gümüş’ün, 14 Temmuz'da Maltepe Askeri Cezaevi bölgesinde görevli sanık Orhan Arı’dan cezaevinin kaç girişi ve çıkışı olduğunun tespitini istediğine dikkat çekildi. Sanıklar Ertürk Murat Cansaran ve Orhan Arı’nın 15 Temmuz'da izinli olmalarına rağmen 21.30 sularında Gümüş’ün emri altına girdikleri, cezaevi görevlilerine generallerin tek koğuşta toplanması için emir verdiği, cezaevi savcısının talimatı olmaması nedeniyle emrin ilk etapta uygulanmadığı, "Divan-ı Harp'te yargılanacaksınız" tehditleri nedeniyle emrin yerine getirildiğine dikkat çekildi.

‘DİVAN-I HARP'TE YARGILANIRSINIZ’

Sanıkların 22.45'te cebir kullanılarak Özel’i cezaevine getirdikleri ve cezaevindeki psikolog odasına aldıkları kaydedildi. Arı’nın çıkmak isteyen Özel’e engel olmadığı anlatılan kararda, Özel’in cezaevine çağrılan taksi ile görev yeri olan Deniz Harp Okulu’na döndüğü ifade edildi. Gümüş’ün ByLock programını yoğun olarak kullandığı sanıklar İbrahim Halil Tekatlı ve İsa Demirbilek’e Whatsapp üzerinden saat 18.40- 22.35 sularında ‘Hazır olun. Spor malzemeleriniz hazır olsun. Geç saat bizi yorabilir’ şeklinde mesaj attığı belirlendi. Kararda Gümüş’ün bu mesajla eylemi gerçekleştirmek için örtülü bir şekilde mesaj attığı ifade edildi.

#FETÖ
#15 Temmuz
#Mesut Özel
6 yıl önce