|

Standart fırıldak

Önceki gün Türkiye'yi Ukrayna ve Gana ile aynı kategoriye sokarak, 'Sermaye akışlarına karşı en kırılgan üç ülke' olarak niteleyen Standard&Poors, S&P'nin patronu Harold McGraw dün iş seyahati için Ankara'yı ziyaret edince önceki günkü analizi düzelten yeni bir açıklama yayınlayarak , 'Türkiye'nin kredi derecesi Ukrayna ile kıyaslanamaz. Ukrayna'nın Türkiye'de olmayan birçok problemi var' dedi.

Ekonomi Servisi
00:00 - 7/03/2014 Cuma
Güncelleme: 22:42 - 6/03/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Standart fırıldak
Standart fırıldak

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poors şirketi, Türkiye ekonomisi hakkında iki gün içerisinde birbiriyle çelişen analiz yayınladı. Önceki gün yayınladığı analizde Türkiye ekonomisini Ukrayna ve Gana ile aynı kategoriye alarak, 'Gelişmekte olan piyasalar arasında Türkiye, Ukrayna ve Gana değişen sermaye akışlarına karşı en kırılgan üç ülke' değerlendirmesini yapan S&P analistleri, dün yayınladıkları raporda ise fikir değiştirerek, 'Türkiye'nin kredi derecesi Ukrayna ile kıyaslanamaz. Ukrayna'nın Türkiye'de olmayan birçok problemi var. Ortak bir tek özellikleri var, o da sermaye akışlarına olan gereksinimleri' yorumunu yaptı.

ANALİZİ DÜZELTTİLER

Patronlarının Ankara'yı ziyaret ettiği sırada yaptığı Türkiye ekonomisini öven açıklamaları ile çelişmek istemeyen S&P'nin Londra ofisi dün, önceki günkü analizini düzelten yeni bir açıklama yaptı. Önceki gün Türkiye'yi Ukrayna ve Gana ile beraber dünyanın en kırılgan üç ekonomisi olarak gösteren S&P'nin Kıdemli Analisti Moritz Kreamer dün yaptığı açıklamada, 'Türkiye'nin kredi derecesi Ukrayna ile kıyaslanamaz. Bu durum döviz cinsinden ülke kredisinin yedi birim aşağıda olması ile de yansıtılmıştır. Ukrayna'nın Türkiye'de olmayan birçok problemi var. Ortak bir tek özellikleri var, o da sermaye akışlarına olan gereksinimleri' dedi.

Patronu Ankara'ya geldi Standard analizi düzeltti

S&P analistlerinin iki günde Türkiye ekonomisi hakkında birbiriyle çelişen analiz yayınlama nedeninin ise S&P şirketinin patronu Harold McGraw'ın dün Türkiye'ye düzenlediği iş ziyareti olduğu anlaşıldı. Uluslar arası Ticaret Odası toplantısı öncesinde Ankara'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ni ziyaret eden S&P'nin patronu Harold McGraw, burada yaptığı konuşmada Türkiye ekonomisi hakkında övgü dolu ifadeler kullanarak, 'Türkiye, büyüme yolunda ilerlemektedir. Kredi derecelendirme kuruluşları bu tür bir gelişimi dikkate alacaktır' değerlendirmesinde bulunması dikkat çekti.


10 yıl önce