|

Strauss-Kahn günah çıkardı

00:00 - 26/09/2009 Cumartesi
Güncelleme: 02:17 - 26/09/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Strauss-Kahn günah çıkardı
Strauss-Kahn günah çıkardı

IMF 2009 Yıllık Raporu yayımlandı. İcra Direktörleri Kurulu tarafından Guvernörler Kurulu'na sunulan rapor, IMF'nin hesap verme yükümlülüğü bakımından temel araç olarak görülüyor. “Küresel Kriz İle Mücadele” başlığıyla yayımlanan raporda IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın bir “mesajı” yer aldı.

CEPHANEYİ SAVUNMA İÇİN SÜRDÜK

Ülkelerin krize ekonomi politikalarıyla cevap verdiklerini, IMF'nin tartışmanın ön cephesinde yer aldığını kaydeden Kahn, “Savunmanın ilk hattı için parasal cephaneliğimizi tam olarak ileri sürmeyi destekledik. Ayrıca 2008 gibi erken bir tarihte küresel mali teşvik çağrısında bulunduk. Bunu yaptık çünkü tahminlerimiz özel talepte sadece para politikalarıyla tamponlanamayacak uzun süreli ve sıra dışı büyüklükte bir düşüş ortaya koyuyordu. Teşviğin GSYİH'ların yüzde 2'sine eşdeğer olmasını salık verdik ve ülkeler büyük ölçüde böyle yaptı” dedi. Ülkelere banka bilançolarındaki zehirli ya da karşılıksız varlıkları temizlemeleri çağrısında bulunduklarını, finansal krizlerde edindikleri geniş deneyimlerin, bu yapılmadıkça finansal sistemin kilitli kalacağı ve talebi artırmaya yönelik çabaların meyvesiz kalacağını göstermiş olduğunu kaydeden Kahn, şu konulara değindi:

YANGIN SÖNDÜRÜCÜ GEREKİYORDU
  • Kredi verme faaliyetlerimiz yanında, G-20 liderleri de IMF'ye samimi, adil ve bağımsız gözetim çerçevesinde desteklerini gösterdiler. Özellikle sistemik risklere, makrofinansal bağlantılara, ülkeler arasında yayılmasına bakarak erken uyarı egzersizlerimizi güçlendirmiş bulunuyoruz, aynı zamanda işlemlerimizde daha fazla saydamlık için çalışıyoruz.


  • 15 yıl önce