|

Su zirvesi bugün Haliç'te

5. Dünya Su Forumu bugün Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlıyor. Forum için çok sayıda devlet ve ve hükümet başkanı dün İstanbul'a geldi. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'ye gelen konuklarla görüştü.

İstanbul
00:00 - 16/03/2009 Pazartesi
Güncelleme: 02:49 - 16/03/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Su zirvesi bugün  Haliç'te
Su zirvesi bugün Haliç'te

İstanbul'da bugün başlayacak olan 5. Dünya Su Forumu için çok sayıda devlet ve hükümet başkanı Türkiye'ye geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Panorama 1453 Tarih Müzesi, bugün 5. Dünya Su Forumu'nun başlayacağı Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi ile dün açılışı gerçekleştirilen Kağıthane-Piyalepaşa tünelinde incelemelerde bulundu. Gül, daha sonra Forum için Türkiye'ye gelen Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ve Filipinler Dişleri Bakanı Alberto G. Romulo ile görüştü. Japonya Veliaht Prensi Naruhito Kotaishi ve Irak Devlet Başkanı Celal Talbani'de “5. Dünya Su Forumu”na katılmak üzere İstanbul'a geldi.

100 OTURUM YAPILACAK

“Dünya Su Formu”nda en az 23 konu, anılan tarihler arasında yapılacak 100 ayrı oturum halinde ele alınacak.Yaklaşık 20 bin kişinin ağırlanacağı Dünya Su Forumu'na, çok sayıda ülkenin Devlet Başkanları ile Su ve Çevre Bakanlarının da katılması bekleniyor. Dünya Su Forumunda “Su Ödülleri” verilecek. “T.C. Başbakanlık Su Ödülü”, “Kral İkinci Hasan Büyük Dünya Su Ödülü”, “Kyoto Büyük Dünya Su Ödülü” olarak üç ayrı kategoride verilecek ödül öncesi değerlendirmelere ilişkin çalışmaların ise sürdürüldüğü bildirildi.



15 yıl önce