|

'Suçlu mafya dizileri'

Adana'da, boğularak öldürülen kolej öğrencisinin katil zanlısı olarak tutuklanan Emir Yiğit'in, mafya dizilerinin müptelası olduğu belirtildi. Emir'in ağabeyi, suçlunun şiddet içerikli ve mafyaya özenti duyuran diziler olduğunu savundu.

Yeni Şafak
01:00 - 28/02/2005 Pazartesi
Güncelleme: 14:57 - 27/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Adana'da, boğularak öldürülen 13 yaşındaki kolej öğrencisi Mehmet Kasım Yıldırım'ın (13), katil zanlısı olarak tutuklanan kapıcı çocuğu Emir Yiğit'in (20), mafya dizilerinin müptelası olduğu belirtildi. Adana'da, Reşatbey Mahallesi 12. Sokak'taki Dilek Apartmanı'nın çatı katındaki merdivenlerde 23 Şubat akşamı boğazı sıkılarak öldürülmüş olarak bulunan Mehmet Kasım Yıldırım'ın katil zanlısı Emir Yiğit'in ağabeyi A.Y (24), kardeşinin sorunlu bir çocukluk dönemi geçirdiğini belirtti.

Bir üniversitenin sınıf öğretmenliği bölümü son sınıf öğrencisi olan A.Y, yoksul bir ailenin çocuğu olarak büyüdüklerini ancak, kapıcı olan babasının tüm imkansızlıklara rağmen ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığını ifade etti.

Dizi oyuncularına özenti

Kardeşinin mafya dizilerinin müptelası olduğunu, tek bir bölümünü dahi kaçırmadan izlediğini belirten A.Y, "Mafya dizisindeki aktörler gibi konuşup, onlar gibi giyinmeye özen gösterirdi. Çok şık takımlar ve marka giyerdi" diye konuştu.

Günümüzün çizgi filmlerinden dizilerine kadar hepsinde şiddet olduğunu, bunların zaten sorunlu bir altyapısı olanları yanlış yollara yönlendirdiğini vurgulayan A.Y, suçlunun şiddet içerikli ve mafyaya özenti duyuran diziler olduğunu savundu. A.Y, bu dizilere karşı kampanya başlatacağını belirterek, kamuoyu da bu konuda duyarlı olduğunda başka Mehmetlerin ölmesinin, başka Emirlerin cezaevine girmesini önlenebileceğini belirtti.

Prof. Dr. Mehmet Ünal: Ezilmişlik, nefret ettiriyor

A.Y, babasının kapıcılık yaptığı mahallede kardeşinin zenginlere bakarak eziklik duyduğunu belirterek, şunları söyledi: "Emir, 5 kardeşin içinde en küçüğümüzdü. İlköğretim yıllarında okulda kendinden küçüklerden bile dayak yerdi. O, devamlı ezildi. Zenginlere özenir, elinde olanla yetinmez, daha fazlasını isteyen bir kişiliğe sahipti."

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ünal, ezilmişlik ve yoksulluğun zengine karşı nefret duygusu uyandırabildiğini belirtti. Ünal, "Yoksul, bölünmüş, parçalanmış ailelerde bu tür eziklikler yaşanabiliyor. Ekonomik güçlük, eğitim eksikliği, aile içi denetimsizlik çocuğu etkiliyor. Hepsinden önemlisi bu tür olaylar aslında toplumsal bir sorundur. Bu tür sorunlara da toplumsal çözümler gerekir" dedi. Ünal, ailelere de çocuklarının nerede, kiminle arkadaşlık kurduğunu çok iyi takip etmelerini önerdi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
19 yıl önce