|

Suikast davası da Ergenekon'da

Ermeni cemaati lideri Minas Durmazgüler'e yönelik suikast hazırlığına ilişkin açılan ikinci dava da, aralarında fiili ve hukuki irtibat bulunduğu gerekçesiyle ikinci Ergenekon davası ile birleştirildi.

00:00 - 4/08/2011 Perşembe
Güncelleme: 00:35 - 4/08/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Suikast davası da Ergenekon'da
Suikast davası da Ergenekon'da

Eski Özel Harekat Daire Başkanvekili İbrahim Şahin ve adamları hakkında Ermeni cemaati lideri Minas Durmazgüler'e suikast hazırlığı iddiasıyla açılan dava 2.Ergenekon davası ile birleştirildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen davada Minas Durmazgüler'e yönelik suikast hazırlığı yapılmasına ilişkin Cumhuriyet Savcısı Kasım İlimoğlu tarafından hazırlanan iddianamenin okunması bir saat sürdü.

ARALARINDA FİİLİ BAĞ VAR

Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, okuduğu iddianamedan sonra bu davanın, İkinci Ergenekon davası ile aralarında filili ve hukuki irtibat bulunduğunu gerekçe göstererek birleştirme kararı verilmesini talep etti. Mahkemeye birleştirme talebinin değerlendirilmesi için kısa bir süre ara verildi. Aranın ardından Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, fiili ve hukuki irtibat bulunduğunu gerekçe göstererek her iki davanın birleştirilmesine karar verdiklerini açıkladı.

SANIK SAYISI 108'E ÇIKTI

Özese, İkinci Ergenekon davası altında görülmesine karar verdiklerini belirttiği Durmazgüler suikast hazırlığı davası sanıklarının savunmasının da diğer tutuklu sanıkların savunmalarının alınmasından sonra alınacağını söyledi. Böylece aynı davada iddianame sayısı 5'e çıktı. En son 107 olan sanık sayısı da İbrahim Şahin'in diğer davanın da sanığı yani mükerrer sanık olması nedeni ile 108'e yükselmiş oldu. İkinci Ergenekon davasının ilk duruşması 8 Ağustos 2011 tarihinde görülecek.



13 yıl önce