|

Suikast tutmadı hapse attılar

Abdullah Buhari suikastının ardından 4 kişilik infaz listesinde ismi olan Kırgız âlim Reşat Kari,'ye 6 ayda 2 kez suikast girişimi düzenlendi. Girişimler başarısız olunca Kari düzmece iddialarla hapse atıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 21:26 - 14/04/2015 Salı
Yeni Şafak

İstanbul Zeytinburnu'nda suikasta kurban giden Özbek Hoca Abdullah Buhari cinayetinin ardından, Yeni Şafak'ın ulaştığı infaz listesindeki 4 isimden Özbek asıllı Kırgız âlimi Reşat Kari'nin sıradaki hedef olduğu öğrenildi. Özbek muhalifleri hedef alan infaz listesindeki Reşad Kari'ye, 6 ay içerisinde 2 kez suikast girişiminde bulunulduğu ortaya çıktı.


İstanbul'da ve Kırgızistan'da planlanan suikastlar başarılı olmayınca, Özbek asıllı Kırgız âlim Reşad Kari, evinden alınarak 11 Şubat'ta hapse atıldı. Yakın zamanda mahkemeye çıkacak olan Kırgız âlime hapiste suikast planlanmasından korkuluyor. Kırgız âlimin İstanbul'a 2 ayda bir öğrencilerinin yanına ziyarete geldiği öğrenildi. İstanbul'a gelmeye hazırlanan Kari'ye yönelik suikast planlandığı fakat Kari'nin seyahat planını değiştirerek, uçak biletlerini iptal edince suikast planının bozulduğu ortaya çıktı.



TETİKÇİLER KISKIVRAK YAKALANDI


Kırgızistan'da planlanan suikast ise, tetikçilerin Kari'nin aile üyelerinden birinden para istemesiyle bozuldu. Aile üyesi olan kişi suikast girişimini polise bildirince olayla ilgili 2 tetikçi yakalandı. Tetikçilerin Kırgızistan'da suikast planını da polise itiraf ettiği öğrenildi. Tetikçilerinin birinin Özbek asıllı Subay olduğu, diğerinin ise Katar asıllı Moskova pasaportlu birisi olduğu belirtildi.


Evli ve 3 çocuğu olan 37 yaşındaki Reşad Kari suikast girişimlerinin ardından Kırgızistan'da bulunan evinden gözaltına alındı. Kari hapse atıldıktan sonra hakkında tutuklama gerekçesi olarak ise Hizb-ut Tahrir üyelerine destek olduğu ileri sürüldü. Hapiste bulunan Reşad Kari'nin cami imamı olan babası Rafik Kari'de Kırgızistan'da suikasta kurban gitmişti. Yeni Şafak'ın ulaştığı infaz listesi. Listede bulunan Abdullah Buhari öldürüldü. Reşat Kari'ye 2 suikast planlandı başarısız olunca hapse atıldı. Listede bulunan iki önemli isim ise Özbekistan Halk Hareketi Lideri Muhammed Salih ve oğlu Timur Salih. Belgede Muhammed Salih'in evinin krokisi de bulunuyor.



#Özbek Hoca Abdullah Buhari
#Reşat Kari
#Özbek muhalifler
9 yıl önce