|

Şükrü Karaca vefat etti

CHP lideri Kılıçdaroğlu''nun danışmanı Şükrü Karaca, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Sabah saatlerinde evinde rahatsızlanan 59 yaşındaki Karaca, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Ankara
00:00 - 6/01/2014 Pazartesi
Güncelleme: 00:11 - 6/01/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Şükrü Karaca vefat etti
Şükrü Karaca vefat etti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı şair-yazar Şükrü Karaca 59 yaşında hayatını kaybetti.

Sabah saatlerinde evinde rahatsızlanan Karaca'nın, kaldırıldığı özel 29 Mayıs Hastanesi'nde hayata gözlerini yumduğu bildirildi.

ELÇİBEY'İN DOSTU

Karaca'nın, kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi. Yaşamı boyunca 'siyasetin derin adamı' olarak bilinen Karaca, eski DYP lideri Tansu Çiller'in danışmanlığını yapmıştı. Azerbaycan'ın eski lideri Ebulfeyz Elçibey'in yakın dostu olarak da hatırlanan Karaca, yazdığı şiirler ve özellikle 'naat'larla dikkat çekmişti.

BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun danışmanlığını da yapan Karaca'nın vefatı üzerine hastaneye gelen CHP'li Haluk Koç, 'İyi bir memleket evladıydı. Siyasi boyuttaki türlü olayları derinlemesine yorumlayabilecek kapasitede bir arkadaşımızdı' diye konuştu. Karaca'nın naaşı bugün Kocatepe Camii'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazı sonrası Gölbaşı'da toprağa verilecek.

Şükrü Karaca, şiirleri ve özellikle de naatlar'la tanınıyordu.

10 yıl önce